Conclusion ondersteunt Mammoet bij optimalisatie van wereldwijde bedrijfsvoering

Mammoet, wereldmarktleider op het gebied van zware hijs- en transportklussen, is de samenwerking aangegaan met Conclusion voor het standaardiseren en automatiseren van de bedrijfsprocessen wereldwijd. In samenwerking met Conclusion heeft Mammoet een wereldwijd ERP-template en aanvullende tooling ontworpen en ontwikkeld, die de organisatie in staat stelt om nog effectiever te opereren.  

4 september 2024   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Conclusion ondersteunt Mammoet bij optimalisatie van wereldwijde bedrijfsvoering

Samenwerking binnen ecosysteem Conclusion 
In 2020 migreerde Mammoet haar SAP ERP-omgeving naar de Private Cloud van myBrand Conclusion. Voor het ontwerp en de implementatie van een nieuw wereldwijd toepasbaar ERP-template werd eveneens een beroep gedaan op de SAP expertise van myBrand Conclusion. Door de omvang van het project en applicatie architectuur zijn daarnaast ook Conclusion MBS, Conclusion Low Code Company, Hot ITem Conclusion en KWD Resultaatmanagement betrokken geweest. Door gebruik te maken van het ecosysteem van Conclusion, konden de juiste specialisten ingezet worden voor de benodigde expertise op deze deelgebieden. 

De oplossing waar Mammoet voor gekozen heeft omvat zes systemen: SAP S/4HANA als ERP-backbone, SAP BTP als integratieplatform, Microsoft Dynamics CRM, gespecialiseerde planningssoftware, een Azure Data Lake, bijbehorende (SAP) Analytics en het low-code ontwikkelplatform Mendix om apps mee te ontwikkelen die boven op dit kernlandschap aanvullende functionaliteit leveren. Deze geïntegreerde systemen bieden Mammoet de mogelijkheid om niet alleen mensen en middelen effectief te plannen, maar ook om toekomstige bedrijfsuitdagingen te voorspellen en erop in te spelen. 

Resultaten en vooruitzichten 
Inmiddels is het eerste land, België, live gegaan met de nieuwe template, waarbij meer dan 95 procent van de processen wordt afgedekt. De verdere uitrol naar andere landen, waaronder Nederland, staat gepland voor de komende jaren, met als doel om medio 2026 alle honderd vestigingen wereldwijd te hebben gemigreerd. 

Mark de Jong, Programme Director bij Mammoet

Mark de Jong, Programme Director bij Mammoet:

“We zijn heel tevreden over de keuze voor Conclusion. Onze bedrijfsculturen komen overeen, wat maakt dat je elkaar altijd weer vindt en er samen uit komt in de samenwerking. We hebben straks software die onze processen volledig afdekt en toch goed onderhoudbaar is. Hiermee blijven wij, ook richting de toekomst, in control over onze business.” 

Linda Beukers, Directeur Digitale Transformatie bij myBrand Conclusion

Linda Beukers, Directeur Digitale Transformatie bij myBrand Conclusion:

“Het neerzetten van een wereldwijd toepasbare ERP template voor Mammoet is een belangrijke mijlpaal. Onze relatie met Mammoet was al goed, maar tijdens het Sherpa programma leerden we elkaar nog beter kennen en werkten we als een team toe naar de eerste livegang in België. Sherpa is voor ons beiden een mooie en leerzame reis geweest, waar we met veel trots en tevredenheid op terugkijken”.

Seger Theuns, Managing Director van Conclusion Nederland

Seger Theuns, Managing Director van Conclusion Nederland:

Gezien de omvangrijke vraag van Mammoet was het duidelijk dat deze binnen het Conclusion ecosysteem moest worden opgepakt. Binnen dit project biedt Conclusion expertise vanuit vijf bedrijven en werkt daarnaast samen met andere partners van Mammoet. De kern van dit project is dat de omgeving van Mammoet straks nog meer functioneert als een samenhangend geheel. Ik ben trots op de bijdrage die wij met het Conclusion ecosysteem hebben kunnen leveren.” 

Klantcase: Mammoet standaardiseert en automatiseert werkwijze

Wil je meer weten over dit project? Lees in de klantcase hoe Conclusion een wereldwijd ERP-template ontwikkelde, met bijkomende tooling. 

Ook interessant

Nieuws
Conclusion bouwt AI-expertise verder uit met Conclusion AI 360

Conclusion bouwt AI-expertise verder uit met nieuw bedrijf: Conclusion AI 360