Van student naar IT-professional

Het gebouw waar je op weg naar de universiteit bijna dagelijks voorbij fietst. En daar na het afronden van je studie beginnen aan je eerste IT-baan. Dat is het verhaal van Kasper (27) die sinds februari 2023 met veel plezier als Mendix consultant bij Conclusion Low Code Company werkt. “Ik kwam dagelijks langs het gebouw van Conclusion, maar wist nooit precies wat ze deden. Totdat ik iemand ontmoette die er werkte. Toen ik na mijn afstuderen op zoek ging naar een baan zat dit bedrijf daardoor al in mijn achterhoofd. Ik besloot ze op te zoeken op LinkedIn en de rest is geschiedenis.

8 oktober 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Kasper de Graaff

Meteen een goede klik

“Nadat ik Conclusion ging volgen op LinkedIn, ontving ik al snel een bericht van onze recruiter. En ook het verdere sollicitatieproces verliep soepel. Mijn opleiding sluit sterk aan bij mijn huidige werkzaamheden en in mijn vrije tijd had ik al softwareapplicaties ontwikkeld. Ik kon hiermee aantonen dat ik geschikt was voor de baan en kreeg ook meteen het vertrouwen van Conclusion. Tijdens mijn eerste ontmoeting met het bedrijf merkte ik al dat er een ontspannen sfeer heerste die ik als heel prettig ervaarde. Er was meteen een goede klik en ik kon vrijwel direct aan de slag.”

Tijdens de inwerkperiode al een mooie opdracht

“Op mijn eerste dag ontving ik een rugzak met laptop en allerlei leuke gadgets. In die rugzak zat ook een document met een duidelijk stappenplan van wat ik de eerste weken zou gaan doen. Tijdens de inwerkperiode ontvang je veel support op meerdere vlakken. Zo werd ervoor gezorgd dat mijn laptop en accounts werkten en ik overal binnen het bedrijf voor was aangemeld. Ook kreeg ik een buddy toegewezen door wie ik de eerste dag warm werd ontvangen en bij wie ik met al mijn vragen terecht kon. Daarnaast is er een HR-coach die je op dit gebied ondersteunt en een technische coach die je helpt met je technische vragen. Met de coach stel je ook een ontwikkelplan op. Al snel kon ik beginnen met het volgen van verschillende trainingen om mijn technische skills verder te ontwikkelen. Ook na de inwerkperiode word je aangemoedigd vragen te blijven stellen. Je kunt altijd bij je collega’s aankloppen voor hulp en advies. 

Wat ik ontzettend bijzonder vond, was dat ik al na 1,5 week gevraagd werd voor een intern project. Ik werd gevraagd om een nieuwe functionaliteit te maken voor de applicatie die we gebruiken om ruimtes te reserveren. Ik moest ervoor zorgen dat we ook dagdelen konden reserveren in plaats van alleen hele dagen. In het begin wist ik nog niet hoe ik het moest aanpakken, maar het is gelukt! Ik ben er trots op dat ik al na 1,5 week echt iets kon bijdragen aan een applicatie die elke dag door collega’s wordt gebruikt.”

Ook na de inwerkperiode word je aangemoedigd vragen te blijven stellen.

Kasper de Graaff, consultant Conclusion Low Code Company

Een combinatie van business, IT en consulting

“Conclusion Low Code Company is een van de kleinere bedrijven van Conclusion. Wij doen aan softwareontwikkeling met behulp van een low-code platform genaamd Mendix. Dit is een relatief nieuwe technologie waarmee je door middel van visueel programmeren veel sneller software kunt ontwikkelen dan met traditionele technologie. 

Van onze klanten krijgen we soms of de vraag of we tijdelijk developers kunnen leveren aan hun bedrijf. Of ze vragen of we kunnen helpen met het oplossen van een bepaald probleem. Dit doen we dan op projectbasis waarbij we de developers, het projectmanagement en de uiteindelijke low-code applicatie leveren. Doordat ik met Mendix werk, ben ik niet 40 uur per week bezig met ‘codes stampen.’ De bedoeling van dit platform is de afstand tussen de business en de technologie verkleinen en dat merk ik enorm in mijn werk. Naast het ontwikkelen, ga ik veel met klanten in gesprek over hun wensen. Het is hierbij belangrijk dat ik de daadwerkelijke vraag achter de vraag achterhaal. Vervolgens voorzie ik de klant van advies over de beste en meest realistische oplossing. Dit maakt de functie technisch en sociaal tegelijk. Dat ik business, IT en consultancy kan combineren, ervaar ik echt als best of both worlds.

Naast hard werken is er ook genoeg tijd voor ontspanning en het beter leren kennen van je collega’s. Op onze verdieping hebben we een gameroom met tafeltennistafel, dartbord en VR-brillen, zodat we gedurende de dag even stoom af kunnen blazen. Ook worden en regelmatige sportieve activiteiten georganiseerd waar ik graag aan deelneem.”

Dat ik business, IT en consultancy kan combineren, ervaar ik echt als best of both worlds.

Kasper de Graaff, consultant Conclusion Low Code Company
Kasper de Graaff
Kasper de Graaff
Kasper de Graaff

Ambitie

“Inmiddels heb ik al voor verschillende klanten gewerkt. Dit varieert van een auto-importeur tot een technologie-distributiebedrijf. En van grote klanten in de transport tot verschillende gemeentes. Iedere klant is anders en dat maakt het werk enorm gevarieerd. Een project waar ik in het bijzonder trots op ben, is een project waarbij ik als onderdeel van een DevOps-team heb meegewerkt aan de ontwikkeling van een security platform. Dit was een technisch zeer complexe uitdaging, mede door de enorme hoeveelheid data die verwerkt moest worden en de vele afhankelijkheden van andere systemen. Ondanks deze uitdagingen hebben we toch een prachtig eindresultaat weten te bereiken.

Ik kijk terug op een eerste jaar waarin ik erg veel geleerd heb. Op technisch vlak, maar ook zeker op persoonlijk vlak en op het gebied van consulting. Door het vertrouwen dat ik van Conclusion Low Code Company kreeg om mee te werken aan verschillende projecten, is mijn zelfvertrouwen gegroeid. En op het gebied van consulting lukt het me nu beter en sneller om de wens van de klant te achterhalen en ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit. Ook de komende jaren zou ik mezelf graag blijven ontwikkelen. Mijn ambities reiken naar de top. Uiteindelijk zou ik graag doorgroeien naar de rol van software architect. Gelukkig biedt Conclusion Low Code Company voldoende tijd, ruimte en mogelijkheden om opleidingen en trainingen te volgen, zodat ik actief aan mijn carrièredoelen kan blijven werken.”

Ook werken bij Conclusion?

Conclusion Low Code Company is één van de 25+ bedrijven uit het Conclusion ecosysteem. Ieder bedrijf is uniek en heeft zijn eigen expertise. Voor welk bedrijf ga jij?
Werken bij Conclusion
Werken bij Conclusion
Werken bij Conclusion