Van events organiseren tot talenten zoeken: de stage-ervaring van Fleur

Onze stagiare Fleur werkt op de afdeling HR & recruitment. Ze is 3e-jaarsstudente aan de Hogeschool InHolland, met studierichting Business Studies en afstudeerrichting HRM. Voorafgaand aan deze studie heeft ze Middelbare Hotelschool gedaan. De combinatie van HR, communicatie en events in de stagevacature spraken haar gelijk erg aan. En inmiddels weet ze, haar eerste gevoel klopte. Ze zit helemaal op haar plek!

16 mei 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Fleur Schildkamp

“De overgang van de schoolbanken naar kantoor was even wennen, maar ik werd gelukkig heel open ontvangen. Ook werd ik gelijk meegenomen in alles waardoor ik de organisatie snel leerde kennen. Nu, na drie maanden stage, voelt het allemaal heel vertrouwd.”

In week één op een beurs

“In mijn eerste stageweek stond ik gelijk op een beurs, de Business Days Twente. Samen met mijn stagebegeleider Paula en collega’s van andere Conclusion-bedrijven. Bezoekers verwachten natuurlijk dat je wat te vertellen hebt. Het was voor mij een snelle manier om het bedrijf snel te leren kennen. Luisteren, meekijken en dan zelf overnemen en doen. Dat past goed bij mij.”

Wat doe je zoal tijdens je stage?

“Ik heb veel evenementen mogen organiseren voor studieverenigingen, vaak bij ons op kantoor in Utrecht. Studenten kunnen dan op een leuke manier kennismaken met Conclusion. Ik ben dan echt in de lead en dat is superleuk. Van meedenken, meetings inplannen met deelnemende Conclusion-bedrijven en de studievereniging tot het maken van een draaiboek. Maar ook zorgen voor een lijst met aanwezigen, hapjes en drankjes en mensen voor achter de bar.”

“Welk event me is bijgebleven? Ons Stagiair event voor alle stagiairs hier bij Conclusion. Ik heb toen een Ask me Anything sessie geregeld met Emiel, onze CFO. Onze stagiairs mochten hem het hemd van het lijf vragen! Als afsluiting heb ik een VR experience geregeld. Na het Stagiar event zoeken we elkaar als stagiairs vaker op.”

Ik krijg veel vertrouwen en verantwoordelijkheid. En mijn stagebegeleider is er altijd als ik ergens tegenaan loop. Erg fijn!

Fleur Schildkamp, stagiaire bij Conclusion

Nieuwe stagiairs

“Nu de evenementen voorbij zijn, richt ik me op de werving van nieuwe stagiairs. Ik voer gesprekken met hiring managers, stel vacatureteksten op en plaats ze op onze website. En dan volgt het kennismaken met de kandidaat. De eerste paar keer is dat echt heel spannend. Paula luisterde mee, gaf me tips en heeft me daarna losgelaten. Ze heeft vertrouwen in mij en dat is fijn! Ik vertel vanuit mijn eigen ervaring. En ik stel mensen graag op hun gemak. Dat maakt zo’n gesprek heel toegankelijk voor een kandidaat.“

Soft-skills onderzoek

“Naast mijn dagelijkse werkzaamheden, heb ik ook een intern onderzoek opgezet. Bij Conclusion wordt momenteel nagedacht over een soft-skill programma speciaal voor young professionals binnen Conclusion. Ik heb onderzocht waar de behoeften van deze jonge doelgroep eigenlijk liggen. Enorm interessant om mee bezig te zijn! Dit onderwerp raakt aan learning & development, een gebied waar ik me graag verder in wil verdiepen. Ik nam deel aan meetings bij externe partijen, brainstormde veel met Paula en voerde theoretisch onderzoek uit. Nu mijn stage bijna ten einde loopt, ga ik de afrondende fase in. Ik ben heel benieuwd naar de uitkomsten en hoop vooral dat de resultaten intern verder toegepast worden.”

Het team en de sfeer

“Wat ik zo leuk vind aan mijn stage? Het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die ik krijg. En mijn stagebegeleider Paula is er altijd als ik ergens tegenaan loop! De fijne sfeer en open cultuur binnen Conclusion maken het helemaal af. Het is jammer dat ik de nieuwe stagiairs niet meer ga zien omdat mijn stage dan voorbij is, maar ik weet zeker dat zij een mooie tijd tegemoet gaan!”

Ook stage lopen bij Conclusion?

Of bij één van onze 25+ bedrijven?