Collega's centraal in werkgeverschap Conclusion

In 2019 begon Yvette als hr business partner bij Conclusion. Al haar hele carrière is ze actief in human resources, een vakgebied dat perfect bij haar past. Na 6 jaar in Londen gewoond te hebben met haar man en kinderen, zocht ze in 2019 een nieuwe uitdaging in Nederland. “Bij het eerste gesprek met Conclusion had ik gelijk een enorme klik met de recruiter. Dit maakte de kennismaking heel fijn. Het was een laagdrempelig, persoonlijk gesprek, waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde. Ook de gesprekken met de teamleden daarna waren open en prettig. Dat trok mij over de streep.”

14 augustus 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Yvette Bisscheroux, Manager People & Organisation bij Conclusion

De mens centraal

“De persoonlijke benadering die ik tijdens mijn sollicitatie ervaarde, is er nu nog steeds. Vanuit het team People & Organisation, stellen we onze mensen centraal. Hier speel ik als manager People en Organisation graag een rol in. Om die echte verbinding op te zoeken, willen we onze collega’s zo goed mogelijk leren kennen. We willen weten wat hen drijft, zowel op werkgebied als in hun privéleven. We zijn in gesprek met onze collega’s, via ronde tafelgesprekken, verdiepende interviews en periodieke medewerkersonderzoeken. Ambitiegesprekken geven richting aan de ontwikkeling van onze mensen. Hoe kunnen wij hen ondersteunen en faciliteren? We regelen  trainingen en opleidingen die aansluiten bij hun behoefte. We willen onze mensen echt meegeven dat zij de regie hebben op hun eigen ontwikkeling, vitaliteit en loopbaan.”

Collega's krijgen de kans om zelf vorm te geven aan hun ambities, wij stimuleren ontwikkeling maar al te graag.

Yvette Bisscheroux, Manager People & Organisation

De kracht van een ecosysteem

“Het Conclusion-ecosysteem bestaat uit 25+ verschillende bedrijven, allemaal met hun eigen kracht en expertise. Een unieke situatie, waardoor we voor grote klanten prachtige projecten mogen uitvoeren. Binnen dit ecosysteem zoeken de hr-professionals van de verschillende bedrijven elkaar regelmatig op. In onze ‘hr-community’ bespreken we thema’s die bij ieder Conclusion-bedrijf spelen, thema’s die ons allemaal aangaan. Denk aan persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, interne mobiliteit en duurzaamheid. Als je bij Conclusion binnenkomt, kies je specifiek voor één van onze bedrijven. Omdat dat een organisatie is die bij je past en waar je interesses liggen. Ben je bij die organisatie uitgeleerd of wil jij je na een tijd verdiepen in een ander onderwerp? Dan zijn er nog 24 andere deuren die voor je opengaan. Samen kijken we dan of mensen hun loopbaan nog verder kunnen vormgeven binnen Conclusion. Dat is de kracht van ons ecosysteem.”

Flexibele arbeidsvoorwaarden

“Uit de vragenlijsten en verdiepende interviews die we uitvoeren, komt vaak een rode draad naar voren. Wat vinden onze mensen belangrijk en hoe kunnen we hieraan bijdragen vanuit het team People & Organisation? We weten inmiddels allemaal dat goede arbeidsvoorwaarden voor meer staat dan alleen een goed salaris. Met de input van onze medewerkers zijn we in 2023 gestart met een evaluatie van ons arbeidsvoorwaardenproject. We hebben een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden herzien en gemoderniseerd. Zo werd duidelijk dat al onze mensen waarde hechten aan een vitaliteitsbudget en de mogelijkheid om hier eigen invulling aan te geven. Op dit moment hebben we een vitaliteitsbudget dat medewerkers mogen gebruiken als bijdrage aan een abonnement bij een sportschool of -vereniging. We zien dat hier sindsdien enorm veel gebruikt van wordt gemaakt. Daarnaast is het nu ook mogelijk om Christelijke feestdagen in te ruilen voor andere religieuze of culturele dagen. Deze flexibiliteit is voor veel medewerkers onmisbaar. En zoals we wel vaker zeggen: verschil moet er zijn.”

Iedere medewerker mag zijn eigen loopbaanpad lopen, wij faciliteren hen daar alleen in.

Yvette Bisscheroux, Manager People & Organisation

Vrijwilligerswerk

“Ook werd duidelijk dat medewerkers maatschappelijk relevant werk zonder winstbelang belangrijk vinden. En wat is er mooier dan jouw vakkennis inzetten om de maatschappij een stukje mooier te maken? Daarom is het bij verschillende Conclusion-bedrijven nu mogelijk om een gedeelte van je werktijd in te zetten voor vrijwilligerswerk. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers van Morgens Conclusion die langsgingen bij buurthuizen in Leiden, om het thema ‘positieve gezondheid’ bespreekbaar te maken. Elk bedrijf mag hier een eigen invulling aan geven. Ik vind het een mooie manier om als organisatie nét iets meer terug te geven aan de maatschappij. En gelukkig delen we dat gedachtegoed samen met al onze collega’s.”

Snelle ontwikkelingen

“Conclusion is een organisatie die snel beweegt. Er zijn altijd nieuwe relevante ontwikkelingen gaande. Zowel op het gebied van IT als op het gebied van human resources. Samen in het hart staan van waar het allemaal gebeurt is echt fantastisch. Ik ben dan ook ontzettend trots op de stappen die we de afgelopen jaren hebben gezet in de bevlogenheid en betrokkenheid van de medewerkers. Zo zijn acht Conclusion bedrijven recent uitgeroepen tot World-class Workplace 2024-2025. Dit is een onderscheiding voor uitstekend werkgeverschap. In de komende tijd zullen we nog meer focus leggen op de ontwikkeling van onze collega’s. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een management development programma en leiderschapsontwikkeling. Of meer zicht krijgen op loopbaanpaden binnen het ecosysteem. Ik kijk er naar uit ons werkgeverschap in de toekomst steeds weer naar een nieuw niveau te tillen.”

Ook werken bij Conclusion?

Het Conclusion ecosysteem bestaat uit meer dan 25 bedrijven. Ieder bedrijf is uniek en heeft zijn eigen expertise. Voor welk bedrijf ga jij?
Mannen bij koffiezetapparaat
Vrouwen spelen tafelvoetbal
Collega's kijken naar scherm