Managed Services borgt bedrijfscontinuïteit

Virtual Sciences Conclusion is al 25 jaar dé integratiespecialist van Nederland. Om dat te vieren delen wij ons verhaal met jou in het jubileummagazine GROEN. Met een hoofdrol voor onze klanten, partners en Integratiebazen. Samen zorgen we voor groei en bloei. Voor GROEN.

10 juni 2024   |   Publicatie   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Rudy Mulderij_Managed Services van Virtual Sciences Conclusion

De focus op Managed Services verdiept en verbreedt de dienstverlening van Virtual Sciences Conclusion. “Dat levert meer toegevoegde waarde op voor onze klanten”, vertelt manager Rudy Mulderij. Met trots kijkt hij naar het team dat er nu staat, dat in enkele jaren tijd vrijwel vertienvoudigde: “Als lerende, kennisintensieve integratie-organisatie zijn we toekomstvast.”

Bedrijfscontinuïteit borgen

“Managed Services zorgt ervoor dat systemen altijd beschikbaar zijn, waardoor de continuïteit van de bedrijfsvoering van onze klanten geborgd blijft en risico’s worden geminimaliseerd”, geeft Rudy zijn definitie van de diensten die zijn afdeling biedt. “Je hebt als organisatie 24/7 een kritieke massa aan deskundige fte’s nodig om de continuïteit te garanderen. Voor een hoop bedrijven valt dat intern niet te organiseren, gezien het specialistische werk dat wij verrichten. Dan biedt Managed Services uitkomst. Onze managed integratieteams kunnen ook integratie- ontwikkelcapaciteit van onze klanten ondersteunen of in zijn geheel overnemen.”

Integratieplatform voor duizend ontwikkelaars

Als praktijkvoorbeeld van het belang van Managed Services haalt Rudy een van de grotere klanten van Virtual Sciences Conclusion aan, waar een migratie van de ESB naar Red Hat Integration plaatsvindt. “Vanuit de Managed Services-gedachte zijn er meerdere van onze teams actief bij deze klant. Er is een team dat ondersteunt bij het maken van adapters en brokers. Maar ook een team
dat het integratieplatform bouwt waar meer dan duizend ontwikkelaars gebruik van kunnen maken als zij iets met integraties willen doen. We maken IT voor IT, dat is hogere- school-werk in onze branche.” De learnings die de teams van Virtual Sciences Conclusion opdoen, zetten ze vervolgens om in herbruikbare standaarden, zodat het volledige klantenportfolio daarvan profiteert. Rudy: “Herbruikbaarheid is in ons vak een groot goed, omdat daardoor de ontwikkelsnelheid omhoog kan. De ervaring van al die verschillende omgevingen en processen brengen we in bij al onze klanten, waardoor we ongelooflijk veel toegevoegde waarde leveren. We beschikken over het complete palet om integratie- omgevingen 24/7 draaiende te houden.”

Wij maken IT voor IT, dat is hogereschool- werk in onze branche

Rudy

Het productportfolio van Virtual Sciences Conclusion ontwikkelt zich
op basis van de behoeften van de markt. “Daarbij hebben we ons vizier naar voren gericht, maar bewaken we vooral ook de kwaliteit van onze dienstverlening”, stipt Rudy de
rol van betrouwbare partner aan, die Virtual Sciences Conclusion inneemt. “Onze integratiespecialisten mogen zich langdurig verdiepen in een nieuw integratieproduct, zonder daarbij direct facturabel te zijn. Ik ben trots op onze investeringsbereidheid in de ontwikkeling van onze mensen, zowel in de breedte als in de diepte. Alleen op die manier kunnen zij zich de complexe producten waarmee we werken, écht eigen maken.”

De schoonheid van complexiteit

Rudy komt het best tot zijn recht in een complex speelveld. Toen hij in 2020 binnenkwam bij Virtual Sciences Conclusion, voelde hij zich dan ook direct op zijn plek. “De connectie met onze integratiespecialisten was er meteen. Ook voor hen geldt dat ze veel plezier beleven aan het relatief eenvoudig beheer(s)baar maken van complexe integratielandschappen. Waar voorheen lokale netwerken aan elkaar verbonden moesten worden, verbinden we nu de hele wereld. Integratie speelt daardoor een steeds belangrijkere rol.”

Vanaf 2020 actief bij Virtual Sciences Conclusion
Werkt meer dan 35 jaar in de ICT als consultant en manager
Werkt 10 jaar voor Conclusion

Wil jij ons jubileummagazine?

Meer artikelen uit ons magazine GROEN

Publicatie
Virtual Sciences Conclusion al 25 jaar dé integratiespecialist van Nederland

Virtual Sciences Conclusion groeit en vaart al 25 jaar op denkkracht