“In het nieuwe dataplatform van OLVG staan gebruikers écht centraal.”

Hot ITem Conclusion en Furore Conclusion zullen voor OLVG een data- & analytics-platform realiseren waarbij de gebruikers (business) centraal staan. Alle dataproducten die gerealiseerd worden, staan in dienst van het leveren van waarde voor het ziekenhuis.

18 juli 2024   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

OLVG dataplatform

V.l.n.r. Ruud Hoyng (Business Manager, Hot ITem Conclusion), Mark Elstgeest (Director Strategy Enablement, Conclusion), Adam Knoop (Founder, Hot ITem), Yvonne Goorman (Directeur, Furore Conclusion), Michiel Vuurboom (Data architect, Furore Conclusion)

Business Objectenmodel

Een zogenaamd Business Objectenmodel is leidend bij de inrichting van de business-laag van het dataplatform. Hierdoor kunnen huidige en toekomstige data- en informatiebehoeften in het ziekenhuis snel en efficiënt ingevuld worden, of het nu gaat om gegevensverzamelingen of juiste informatieproducten, passend bij de verschillende typen afnemers.

Op cloud gebaseerd

Het nieuwe dataplatform is toekomstvast, schaalbaar en ‘cloud-native’. Dit wil zeggen dat we technieken gebruiken die efficiënt, betrouwbaar en veilig integreren met de Microsoft Azure Cloud. Nagenoeg alle componenten die gebruikt worden bestaan uit Azure oplossingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van HI-CoRe, de Hot ITem oplossing voor het versneld uitrollen van Azure Cloud infrastructuur. De gekozen data-architectuur maakt optimaal gebruik van de voordelen van dataopslag in de cloud, kan elk type data beschikbaar stellen voor alle soorten analytics (data science en business intelligence), kent optimale compliance-mogelijkheden en beschikt over de juiste en schaalbare hoeveelheid rekenkracht. Ook maken we het mogelijk dat verschillende teams onafhankelijk kunnen werken aan het ontwikkelen van consumeerbare data- en informatieproducten.

“Terugdringen van ‘schaduw-IT’ is een uitdaging”

Michiel Vuurboom, data architect bij Furore Conclusion, heeft jarenlange ervaring met het ontsluiten van data en is daarmee een echte expert in zijn vakgebied. Zijn kennis en kunde zet hij nu in bij OLVG. "Privacy en security zijn natuurlijk heel belangrijke thema's als het gaat om zorgdata. Een van de uitdagingen binnen dit project is het terugdringen van 'schaduw-IT' en het aanbieden van een goede selfservicedienstverlening binnen de kaders van wet- en regelgeving en hierin de datahongerige gebruikers meenemen. Ik vind het mooi dat ik mijn ervaring en expertise in dit project kan inzetten. Dat gebruikers in dit dataplatform écht centraal staan is voor mij de kers op de taart.” 

Correcte data veilig opgeslagen

Herleidbaarheid (lineage) en inzicht in datakwaliteit zijn van belang om zekerheid te geven in de correctheid van data. Alle data op het dataplatform worden daarom ontsloten vanuit een uitgebreide datacatalogus. Daarnaast worden de noodzakelijke privacy- en security-maatregelen op de data geïmplementeerd, net als uitgebreide logging en toegangsbeheer op basis van de OLVG authenticatie- en autorisatiestandaarden.

Nieuws

Nieuw dataplatform voor OLVG

Nieuw dataplatform voor OLVG

Meer weten over wat we op het vlak van data voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact op.

Furore collega Bas Wencker

Bas Wencker

Afdelingsmanager Data
info@furore.com