Security met een lach

John Cuylits is nu ruim 10 jaar in dienst bij Conclusion Enablement en werkt als Security Architect. Met zijn vrolijkheid en flauwe grappen is hij een fenomeen op de werkvloer. Voeg daar een voorliefde voor het maken van gebak aan toe en je hebt de gouden combinatie voor een prettige collega te pakken. Hij vertelt ons over zijn start in de techniek, hoe hij met zijn autisme omgaat op de werkvloer en wat voor hem belangrijk is bij het kiezen voor een werkgever. Dat doet hij met een grote lach op zijn gezicht.

31 mei 2024   |   Blog   |   Door: John Cuylits, Security Architect

Deel

Lachende collega met tekst "Collega's halen mij erbij, omdat ik anders denk"

Hoe ben je in de techniek terechtgekomen?

Ik begon al in de jaren tachtig, toen ik nog een kleintje van een paar jaar was. Ja weet je, ik wilde Commander Keen 3 spelen, maar daarvoor had de computer onvoldoende conventioneel geheugen… Ik wilde dat spelletje spelen, dus ging ik op zoek naar manieren om meer geheugen te krijgen. Je moest dus wel van de techniek houden, want er was geen andere optie dan ermee te gaan spelen. Later ben ik begonnen met de MBO Informatica. Ik heb zelfs nog les gehad in DOS. Die oude software zorgt er wel voor dat je bepaalde inzichten krijgt.

Hoe merk je dat nu in je werk als security architect?

Omdat ik met de MBO Informatica een stukje programmeren heb gehad, snap je waar sommige fouten vandaan komen. Soms zit het in hele kleine dingetjes en omdat ik dan toch die basis heb, kan ik sneller achterhalen waar het probleem zit. Daarnaast vond ik het altijd leuk en dat heeft zeker wel geholpen!

Welke rollen heb je de afgelopen 10 jaar bekleed binnen Conclusion Enablement?

Al 10 jaar, ik ben er al een van de oudgedienden! Ik ben binnengekomen als Senior Beheerder. Na 1,5 jaar kon ik al stappen gaan maken en ben ik beheer architectuur gaan doen. Ik ben Customer Architect geweest en ben nu bijna een jaar Security Architect. Die stap heb ik gemaakt om me wat meer te specialiseren en me te kunnen richten op het ontwikkelen van bepaalde skills.

Als er geen vertrouwen is, is het game over.

John Cuylits

Wat is voor jou belangrijk bij je werkgever?

Het is altijd een wisselwerking. Je weet wel dat je goed voor je bedrijf hoort te zijn, lekker je ding doen in je werk en soms ook die extra stap zetten. Aan de andere kant verwacht je ook goed ondernemerschap. De juiste dingen doen voor je mensen. Daarin is vertrouwen heel belangrijk. Als er geen vertrouwen is, is het game over. Ik ben best wel kritisch en als ik ergens een mening over heb, ben ik niet bang om dat aan te geven. Dat wordt hier goed ontvangen.

Wat vind je mooi aan het werken in een ecosysteem zoals Conclusion?

Sowieso het feit dat we nu al met een heleboel zijn. Dat vind ik een hele sterke. Kijk, van oorsprong houdt Conclusion Enablement (hiervoor Conclusion Future IT) zich bezig met infrastructuur. Met de samenvoeging met Conclusion Application Innovation waaruit nu dus Conclusion Enablement is ontstaan, hebben we er enorm veel kennis bijgekregen. Zo werken we ook samen met Conclusion Mission Critical en ik denk dat we elkaar heel goed aanvullen. Wel merk je dat er in alle bedrijven van Conclusion een eigen cultuur is. Dat zie je ook terug bij de mensen die er werken.

Welk type mens werkt bij Conclusion Enablement?

Ik denk dat we redelijk wat mensen hebben uit het blauwe gedeelte. Die werken bijvoorbeeld graag met lijstjes en zijn rechtdoorzee. Kijk, ik heb autisme, als iets je niet bevalt, zeg het me gewoon en zeg het concreet. Hints werken bij mij niet. Lekker direct communiceren, daar heb ik meer aan dan wanneer je eromheen draait. Dan gebeurt het de volgende keer ook gewoon weer zo.

Ik houd er ook echt niet van om onzinnig werk te doen en heb ik het soms niet door als iemand een grap maakt.

John Cuylits

Hoe reageren collega’s hierop als je dat zo aangeeft?

Mensen zijn gewoon duidelijk naar mij, dat weten ze ondertussen. Ze weten ook dat ik het hen niet kwalijk neem. Af en toe mag ik dan gewoon wat morren. Dat vinden ze best. Kijk dat is het stomme van autisme, ik kan er gigantisch last van hebben als vanmorgen mijn tandenborstel verkeerd lag. Dat heeft dan helemaal nergens mee te maken, maar ik ben er nog heel erg druk mee. Ik houd er ook echt niet van om onzinnig werk te doen en heb ik het soms niet door als iemand een grap maakt. Zo werd er weleens aan mij gevraagd of ik in Excel een knop kon maken, waardoor er een automatisch script gecreëerd werd. Zo gezegd, zo gedaan! Maar achteraf bleek dat dus een grapje te zijn.

Waar ben je trots op in je carrière?

Misschien zit dat ook wel in een stukje autisme. Daardoor heb ik wat short cuts kunnen nemen omdat ik sommige dingen veel sneller begrijp. Ik merk het ook wanneer er echt iets aan de hand is. Als mijn collega’s ergens niet uitkomen, halen ze mij er vaak bij omdat ik op een hele andere manier denk. Dat is het creatieve stuk en gemakkelijk lijntjes met elkaar kunnen verbinden, het analytisch vermogen.

Waarop ben je trots binnen Conclusion Enablement?

Er is op dit moment zo’n tekort in de markt, niet alleen in Nederland. Goed personeel is moeilijk te vinden en juist die mensen moet je de kans geven om bepaalde stappen te kunnen maken. Dat gebeurt hier wel. Dan ben ik er hier wel trots op dat ze hun best doen om te blijven luisteren naar de medewerkers en werken aan het vertrouwen.

Je kunt ook wel altijd naar iets anders op zoek, maar het gras is niet altijd groener ergens anders. Met een 24 bit kleurenpalet heb je heel veel tinten groen!

Lees meer van onze collega's

Blog
Kim Wauben over het werken bij Conclusion Enablement

De fashionista in IT – een combinatie van mode en code 

Wij zijn Conclusion Enablement.

Conclusion Enablement

Conclusion Enablement

+31 (0)30 219 38 00