Kennisdeling in de Conclusion Architecture Board: ‘Samen groeien’

BLOGREEKS: EXPERTS PRATEN MET EXPERTS
Kennisdeling staat bij ons hoog in het vaandel. De Conclusion Architecture Board (CAB) is daarvan het bewijs. In dit samenwerkingsverband bundelen we de krachten van onze ruim 25 bedrijven. Het doel? Elkaar inspireren en naar een nóg hoger niveau brengen, zodat we samen voorop blijven lopen. Die kracht van kennisdeling staat centraal in onze blogreeks ‘Experts houden van experts’. In dit artikel vertellen Paul de Metter (CTO bij Conclusion Experience) en Bastiaan Sjardin (CTO bij Future Facts Conclusion) wat de CAB ons als organisatie én jou als (toekomstig) collega oplevert.

20 februari 2025   |   Blog   |   Door: Careers at Conclusion

Deel

Bastiaan Sjardin en Paul de Metter

CAB: waar alle expertbedrijven uit ons ecosysteem samenkomen

Het cement dat de bakstenen – al onze expertbedrijven – verbindt. En de motor achter de kennisdeling binnen Conclusion. Dat is de CAB. “Met een groep technische experts uit alle Conclusion-bedrijven zorgen we via deze samenwerkingsvorm voor verbinding”, begint Paul enthousiast. “We delen kennis, ervaringen, inspiratie en slimme oplossingen.” Bastiaan vult aan: “Met CTO’s, lead-architects, kennismanagers en partners van grote techbedrijven bespreken we onderwerpen als architectuurstandaarden, tooling en security. En leggen we de basis voor samenwerking over de grenzen van onze bedrijven heen.”

Kennisdeling tussen Conclusion-bedrijven

Uit de CAB komen waardevolle initiatieven voort. Zoals de gildes: kennisgroepen waarin medewerkers van verschillende bedrijven samenkomen om specifieke thema’s te verkennen, zoals AI, Agile werken, AWS of Azure landing zones. Bastiaan legt uit: “In deze gildes delen collega’s kennis en leren ze van elkaar. Het is een unieke kans voor medewerkers om te schakelen met experts en zichzelf verder te ontwikkelen op bepaalde thema’s.”

Daarnaast krijgen medewerkers de mogelijkheid om mee te lopen met collega’s uit andere expertbedrijven, gaat Bastiaan verder: “Wij werken bijvoorbeeld veel met Python, en krijgen veel collega’s over de vloer die daarover meer willen leren. Andersom gebruiken wij Kubernetes minder vaak, maar de mensen die het gebruiken hoeven het wiel niet uit te vinden. Zij kunnen leren van de Kubernetes-goeroes in ons ecosysteem. Door die kennisdeling het beste uit onze community halen, dat vind ik mooi.”

Door die kennisdeling het beste uit onze community halen, dat vind ik mooi.

Bastiaan Sjardin (CTO bij Future Facts Conclusion)
Bastiaan Sjardin en Paul de Metter op bank
Bastiaan Sjardin en Paul de Metter lopen van trap
Bastiaan Sjardin en Paul de Metter
Paul de Metter achter laptop

Elkaar inspireren

Precies die kans om verder te kijken dan je eigen expertise, is wat Paul motiveert in de CAB. “Ik word getriggerd door andere mensen, domeinen en perspectieven. Dat helpt me om mijn eigen beeld op IT te verbreden.” Na die inspiratie is het aan Paul en Bastiaan – en aan de andere teamleden uit de CAB – om de inzichten te vertalen naar hun eigen organisatie. Bastiaan: “We doen dat via chapters en trainingen waarin we medewerkers meenemen in wat we hebben geleerd. Zo zorgen we dat standaarden en best practices worden gedeeld én toegepast in de praktijk.”

Sturing geven aan innovatie

De CAB speelt ook een indirecte rol in het vormen van de strategische roadmaps van de verschillende Conclusion-bedrijven. Paul licht toe: “Omdat alle technisch verantwoordelijken samenkomen, ontstaat er ruimte om elkaar te inspireren en ideeën uit te wisselen. Uiteindelijk bepalen de expertbedrijven zelf hun koers, maar de CAB vormt een basis voor die kennisdeling.” Bastiaan vult aan: “De CAB geeft ons de ruimte om dingen in te brengen en op gang te brengen. Zo kunnen we gezamenlijke doelen definiëren en sneller schakelen op belangrijke ontwikkelingen. Plus: als  CAB kijken we ook of we bepaalde tools centraal in de organisatie beschikbaar kunnen krijgen. Ook dat is een voordeel van de samenwerking.” Het resultaat? Innovatieve oplossingen die niet alleen binnen één bedrijf blijven, maar het hele ecosysteem versterken.

Met een groep technische experts uit alle Conclusion-bedrijven zorgen we via deze samenwerkingsvorm voor verbinding.

Paul de Metter, CTO bij Conclusion Experience

De kracht van de Conclusion Technology Radar

Denk bijvoorbeeld aan emerging technologies (opkomende technologieën) die interessant zijn voor het Conclusion-ecosysteem. Met behulp van een tool – de zogenaamde Conclusion Technology Radar – brengt de CAB deze in kaart. “Dankzij de radar zien we welke innovaties relevant zijn voor onze klanten en welke bedrijven binnen Conclusion hiermee aan de slag kunnen gaan. Zo brengen we niet alleen onze sterke punten in beeld, maar ook waar nog kansen liggen.” Paul knikt instemmend en concludeert: “Door te anticiperen op opkomende technologieën, versterken we onze positie als innovatieve IT-partner.” 

Groei met ons mee

Wil jij ook impact maken in een omgeving waar kennis delen centraal staat en waar je volop kansen krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen, sámen met collega’s? Ontdek snel jouw mogelijkheden en bekijk onze vacatures!

Meer blogs uit de reeks Experts praten met experts

Blog
Lucas Jellema

De kunst van het kennis delen

Ook werken bij Conclusion?

Het Conclusion ecosysteem bestaat uit meer dan 25 bedrijven. Ieder bedrijf is uniek en heeft zijn eigen expertise. Voor welk bedrijf ga jij?
Collega's werken bij Conclusion
Esat Aksoy