De toegevoegde waarde van optimaal samenwerken

Meer dan 6 jaar geleden ging Rik bij myBrand Conclusion aan de slag. Hij vervulde verschillende rollen, van inhoudelijke consultancy, projectmanagement tot klantcoördinatie. Rik: “Ik wil altijd sneller vooruitgaan dan kan, maar ben ook een tijd zoekende geweest naar wat nou écht bij mij past.” Toen kwam The Connection op zijn pad, het talentontwikkelingsprogramma van Conclusion. Tijdens dit traject ontdekte Rik zijn sterke punten en ambities en kon hij een nieuwe richting inslaan. Sinds kort vervult hij de rol van Alliance Manager Microsoft, een nieuwe functie binnen Conclusion. “Ik laat onze bedrijven graag de toegevoegde waarde zien van ons partnership met Microsoft.”

30 september 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Rik van der Klooster

 Adviesrapport over Microsoft-partnerschap 

“Ik was ontzettend dankbaar en blij toen ik hoorde dat ik mee mocht doen met The Connection. Tijdens dit traject heb ik heel veel geleerd. Zo heb ik mij persoonlijk enorm kunnen ontwikkelen en ben ik erachter gekomen waar mijn sterke punten en ambities liggen. Je werkt tijdens dit traject veel samen met collega’s van andere Conclusion-bedrijven waardoor je netwerk flink uitbreidt en je kennis over Conclusion verbreedt. En je krijgt de kans om daadwerkelijk bij te dragen aan het verbeteren van Conclusion.”

Ik hou van uitdagingen, vooral als ze gepaard gaan met kansen en mogelijkheden.

Rik van der Klooster, Alliance Manager Microfoft

“Tijdens het talentontwikkelingsprogramma schreef ik samen met mijn groep een adviesrapport over hoe Conclusion het partnership met Microsoft kon verbeteren. We zijn in gesprek gegaan met de Conclusion-bedrijven die dienstverlening bieden voor Microsoft Solutions, om te kijken waar de behoeftes lagen. Ook zijn we bij Microsoft langsgegaan. Hier keken we samen naar de huidige situatie, de gewenste situatie en waar er kansen lagen. Ons uiteindelijke advies was om meer uit het partnership te halen omdat we veel voordelen zagen voor zowel Conclusion, Microsoft als onze klanten. We adviseerden ook om een business case te schrijven om het centraal organiseren te verantwoorden.”     

Een nieuwe rol binnen Conclusion

“Het rapport werd enorm goed ontvangen. Vervolgens ontstond de vraag vanuit de directie: ‘Wie wil hier een businesscase van maken en zich er verder in verdiepen?’ Ik voelde me direct aangesproken. In overleg met mijn groep stapte ik naar voren. Ik hou van uitdagingen, vooral als ze gepaard gaan met kansen en toegevoegde waarde creëren. Ik schreef de businesscase waarin in adviseerde dat er een nieuwe rol binnen Conclusion moest komen om dit tot een succes te maken: de rol van Alliance Manager Microsoft.”

Ik vind het leuk om mensen te overtuigen en mee te nemen in een verhaal.

Rik van der Klooster, Alliance Manager Microsoft
Rik van der Klooster
Rik van der Klooster
Rik van der Klooster

Bottom-up

“Sinds een aantal weken vervul ik zelf deze rol. Omdat dit een nieuwe functie is, moet ik wel een beetje het wiel uitvinden. Dat vraagt om zelfredzaamheid. Ik vind het heel leuk om mensen te overtuigen van de toegevoegde waarde en mee te nemen in een verhaal. Bottom-up, in plaats van top-down. Tijdens The Connection heb ik ook geleerd dat dit mijn sterke punten zijn en dat ik dit het allerleukste vind om te doen. Daarom denk ik dat deze functie voor mij is weggelegd.’’

Toegevoegde waarde 

“In de kern ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van het partnership tussen Microsoft en de Conclusion-bedrijven. Ik probeer de toegevoegde waarde van het partnership met Microsoft met alle stakeholders te vergroten. Hoe? Door relatiebeheer, het bevorderen van de samenwerking en door het organiseren van events of andere activiteiten waar we kennis delen. Daarbij zorg ik dat de juiste mensen van Conclusion aan de juiste mensen van Microsoft worden gekoppeld.”

Door het bevorderen van de samenwerking tussen Conclusion en Microsoft kunnen we de beste dienstverlening leveren aan onze klanten.

Rik van der Klooster, Alliance Manager Microsoft

“Ik ga ook regelmatig op pad met of naar een van de Conclusion-bedrijven om samen te kijken waar we de toegevoegde waarde kunnen vinden en hoe we de samenwerking kunnen verbeteren. Onlangs hadden we nog een sessie met Conclusion Intelligence én met de Data & AI solutionexperts van Microsoft. We hebben onze kennis vergroot en samen gekeken naar onze plannen en visie voor het komende jaar, evenals die van Microsoft. Dit helpt ons om de samenwerking tussen Microsoft en Conclusion te verbeteren.”

Veelbelovende start

“Ik ben pas net begonnen als Alliance Manager Microsoft, maar ik heb al een actielijst waar je ‘u’ tegen zegt! Dat is een goed teken. Sinds bekend is dat ik deze rol vervul, krijg ik regelmatig een uitnodiging voor een kop koffie. Iedereen ziet mogelijkheden van het partnership. Er valt enorm veel winst te behalen en er liggen mooie kansen. Het bevorderen van deze samenwerking levert veel op. Daardoor kunnen we de beste dienstverlening leveren aan onze klanten.”

"Het leukste aan mijn werk? Zaken organiseren zodat de voordelen van de samenwerking optimaal benut worden en zowel Microsoft als Conclusion tevreden zijn. Dat is waar ik energie van krijg en wat bij mij past. Dat heb ik ook tijdens het programma van The Connection geleerd, dat ik erg mensgericht ben. Ik hou van uitdagingen, mensen helpen, organiseren en problemen oplossen.”

Ook werken bij Conclusion?

Het Conclusion ecosysteem bestaat uit meer dan 25 bedrijven. Ieder bedrijf is uniek en heeft zijn eigen expertise. Voor welk bedrijf ga jij?
Werken bij Conclusion
Werken bij Conclusion
Werken bij Conclusion