Continu verbeteren met collega’s
Wat is na twee maanden Marcels eerste indruk van Virtual Sciences Conclusion? “Leuk bedrijf, fijne collega’s, interessante klant”, vat hij het kernachtig samen. “Het is fijn om in een team met een continue verbetermindset te werken. De MuleSoft-standaarden zijn in de vorm van MuleSoft Building Blocks aanwezig. Een fijne houvast nu ik me volop aan het verdiepen ben in MuleSoft.” De jaren hiervoor was Marcel flink aan het Java-programmeren en werkte hij veel met Apache Camel en Red Hat Fuse. “Dat vond ik erg leuk, maar tegelijkertijd ook wat spartaans, omdat ik het gewend was om te werken met TIBCO, een low code-integratieplatform. Met MuleSoft vind ik dat plezier nu weer terug. Het stelt me in staat om meer met de functionaliteit dan de vorm bezig te zijn, een visie die bij mij past.”
Overal op zijn plek
Marcel staat graag in contact met klanten om hun specifieke uitdagingen boven tafel te krijgen. Tegelijkertijd staat hij als developer graag met zijn voeten in de klei. Bij Virtual Sciences Conclusion kan hij beide kanten verder ontplooien. “Daarin zoeken we naar een modus waarin ik de helft van de tijd met MuleSoft en de helft van de tijd met het meer hardcore coderen bezig kan zijn.” Voor Marcel is het prettig dat hij daarbij hybride kan werken: met zijn collega’s op het Conclusion-kantoor in Nieuwegein, met zijn team bij de klant op locatie, maar ook thuis. “Voor een programmeur is het heel fijn om af en toe je oog- en oorkleppen op te kunnen zetten”, vertelt hij.
Puzzelstukjes klikken steeds sneller in elkaar
Al meer dan vijfentwintig jaar is Marcel actief in de IT, waarvan hij een groot deel met integratie bezig is. Hij heeft in de loop der jaren dan ook al heel wat klanten en technologieën voorbij zien komen. “Binnen ons team krijg ik regelmatig de vraag: hoe zie jij dat nou, Marcel? Dan is het een kwestie van alle puzzelstukjes in elkaar klikken. Hoe deden we dat bij andere klanten? En hoe kunnen we dat in dit geval toepassen? Ik merk dat mijn ervaring ervoor zorgt dat ik oplossingen steeds sneller zie.” De Integratiebaas is breed onderlegd, maar heeft ook diep in de techniek gezeten. In zijn nieuwe rol helpt hem dat: “Als programmeur leer je een vraagstuk van meerdere kanten aan te vliegen.”
Check die incheck-code uit
Als hem gevraagd wordt naar de werkprestatie waar hij het meest trots op is, komt bij Marcel meteen zijn werk bij Schiphol naar boven. “Daar werkte ik als voornaamste developer aan de zelf-incheck van bagage door reizigers. Ik was verantwoordelijk voor de integratie achter die machines. De code waarmee de machines communiceren met alle verschillende luchtvaartmaatschappijen komt van mij. Het is gaaf om met zoiets heel tastbaars bezig te zijn.”