Hoe Conclusion MBS haar internationale positie versterkt

In een tijd waarin digitale transformatie steeds complexer wordt door globalisering en technologische ontwikkelingen, is het van cruciaal belang om op ieder moment hoogwaardige dienstverlening te kunnen verlenen. Tegelijkertijd is er op de IT-arbeidsmarkt sprake van enorme krapte. Daar hebben wij als organisatie ook mee te maken. Bij Conclusion MBS geloven we daarom in de kracht van een internationaal team van IT-talent, dat samenwerkt voor het realiseren van de juiste oplossing voor onze klanten. In dit artikel ga ik dieper in op hoe wij de internationalisering van Conclusion MBS vormgeven. 

12 augustus 2024   |   Blog   |   Door: Jan-Douwe Jilderda

Deel

Hoe Conclusion MBS haar internationale positie versterkt

Internationaal speelveld

Internationalisering is een kernonderdeel van onze groeistrategie. We opereren in sectoren zoals groothandel en distributie, zakelijke dienstverlening, overheid, maakindustrie en retail. Veel van onze klanten opereren internationaal, waardoor een aanzienlijk deel van onze projecten zich op het internationale speelveld bevindt. Vaak gaat dit om het ontwikkelen van een kernoplossing die in meerdere landen geïmplementeerd kan worden, waarbij het mogelijk moet zijn om lokaal aanpassingen te doen. Bijvoorbeeld in verband met wet- en regelgeving. Dit vereist samenwerking met lokale partners, wat we faciliteren door ons uitgebreide netwerk en partnership met Microsoft. Hun wereldwijd georiënteerde platform biedt ons de zekerheid dat onze oplossingen overal ter wereld werken en beschikbaar zijn. Zo kunnen we innovatieve en betrouwbare oplossingen bieden aan onze klanten

Internationalisering is een kernonderdeel van onze groeistrategie.

Jan-Douwe Jilderda, Directeur Conclusion MBS

Vissen in de wereldwijde technische vijver

Daarnaast versterken we onze internationale positie door het nearshoring-model van Conclusion, ook wel OneShore genoemd. Bij Conclusion MBS werken veel functionele experts zoals projectmanagers, architecten en consultants. Maar we hebben ook legio technische experts in dienst. Denk aan integratie- of datamigratiespecialisten. Met name deze technische profielen zijn schaars in de Nederlandse markt. Daarom kiezen we voor deze functies bewust voor nearshoring. Vanuit het Conclusion-ecosysteem werken we met partners zoals het Portugese Neotalent. Hiermee breiden we onze internationale aanwezigheid uit. 

Gelijkwaardigheid centraal

Bij onze OneShore-dienstverlening staat gelijkwaardigheid en samenwerking altijd centraal. We verplaatsen het werk niet naar het buitenland, maar werken als één team gezamenlijk aan oplossingen voor onze klanten. Een belangrijk aspect van deze samenwerking is de integratie van nearshore-teams binnen onze bestaande bedrijfsprocessen en -cultuur. We zien de collega’s op afstand echt als verlengstuk van ons eigen team. We investeren in de onderlinge relaties om een hechte samenwerking te bevorderen en te zorgen dat iedereen zich onderdeel voelt van onze organisatie.

We zien de collega’s op afstand echt als verlengstuk van ons eigen team.

Jan-Douwe Jilderda, Directeur Conclusion MBS

Dezelfde normen en waarden

De bedrijven waarmee Conclusion MBS samenwerkt bevinden zich in Portugal en Spanje. Dat is een bewuste keuze. Er is minimaal tijdverschil én ze delen dezelfde normen en waarden als wij. Qua cultuur, werkwijze, toegankelijkheid en samenwerkingsbereidheid. Bovendien is in deze landen sprake van een hoog opleidingsniveau en strenge kwaliteitseisen. Ook is de Portugese en Spaanse arbeidsmarkt een stuk minder krap; er is een ruim aanbod van gekwalificeerde Dynamics-specialisten. Dat maakt dat we efficiënt kunnen samenwerken. 

Multiculturele bedrijfscultuur

Voor ons als organisatie is het overigens niet meer dan normaal om samen te werken met mensen van verschillende nationaliteiten. We hebben werknemers in dienst uit Oekraïne, IJsland, Marokko, Zuid-Afrika, Portugal, Rusland, India, Indonesië en Brazilië. Dat draagt bij aan een unieke en dynamische bedrijfscultuur waar we trots op zijn. Als Conclusion MBS is onze langetermijnvisie om een organisatie te zijn waar verschillende talen en culturen naadloos geïntegreerd zijn. Dit versterkt onze interne samenwerking, maar ook onze relaties met internationale klanten, die we met een internationaal georiënteerd team beter van dienst kunnen zijn.

Onze langetermijnvisie is om een organisatie te zijn waar verschillende talen en culturen naadloos geïntegreerd zijn.

Jan-Douwe Jilderda, Directeur Conclusion MBS

Schaalbaar en flexibel

Dankzij onze OneShore-dienstverlening kunnen we klanten een schaalbaar en flexibel framework bieden. Het stelt ons in staat om technische teams afhankelijk van de projectbehoeften op- en af te schalen. Zo kunnen we blijven concurreren in een uitdagende markt door op ieder moment hoge kwaliteit te leveren tegen aantrekkelijke prijzen. Met een divers, internationaal team van professionals zijn we ervan overtuigd de uitdagingen van de huidige markt te overwinnen en klanten te kunnen blijven voorzien van de beste oplossingen.

Dit blog is eerder verschenen op LinkedIn

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem gerust contact op, we gaan graag in gesprek.

Jan-Douwe Jilderda

Jan-Douwe Jilderda

Directeur