Een sterke band en vertrouwen als basis voor samenwerken

Samen het verschil maken is zoveel leuker. Met die overtuiging komen mijn collega’s en ik elke dag ons bed uit. Hoewel we werken met IT-oplossingen, blijft het mensenwerk. En samenwerken is wat mensen bij elkaar brengt. Met verschillende expertises, perspectieven en karakters, vullen we elkaar aan en halen we het beste in elkaar naar boven. Of het nu gaat om samenwerken met collega’s, opdrachtgevers of partners. Ik vertel graag hoe onze missie onze manier van samenwerken bepaalt en wat het resultaat hiervan is. 

9 september 2024   |   Blog   |   Door: Jan-Douwe Jilderda

Deel

Een sterke band en vertrouwen als basis voor samenwerken

U vraagt, wij draaien samen

In relaties met opdrachtgevers zoeken wij altijd naar een partnership. We geloven niet in de klassieke klant-leverancierrelatie, maar in nauw samenwerken en gezamenlijk waarde creëren. Business for business (B4B) noemen we dat. De betreffende organisatie heeft een vraagstuk en schakelt onze expertise in om hierbij te helpen. Daarin werken we mét hem, en niet vóór hem. Deze manier van samenwerken zit in onze cultuur verankerd en betekent voor ons dat je open, kritisch en duidelijk bent naar elkaar. Wij staan namelijk met beide benen op de grond. Dat wij expert in Microsoft Dynamics zijn, betekent niet dat wij alles beter weten. Als de opdrachtgever een goed idee heeft, dan denken we kritisch mee wat strategisch de beste keuze is. Uiteindelijk willen we samen het doel behalen. Vanuit die gezamenlijke missie werken wij in hechte teams nauw samen met de organisatie. In de structuur van sprints en dagelijkse stand-ups, zitten we dicht op elkaar en zo ontstaan zelfs vriendschappen. Dat is de perfecte basis om uiteindelijk open, kritisch en duidelijk te zijn naar elkaar. 

In relaties met opdrachtgevers zoeken wij altijd naar een partnership.

Jan-Douwe Jilderda, Directeur Conclusion MBS

Verschillende expertbedrijven, één team

Zoals de opdrachtgever ons inschakelt voor onze Dynamics-expertise, zo schakelen wij collega-bedrijven uit het Conclusion-ecosysteem in voor hun expertise. Dit ecosysteem vormt een palet aan expertbedrijven die gezamenlijk ondersteuning bieden bij alle businesstransformatie- en IT-vraagstukken. Op deze manier kunnen we eenvoudig volledige dienstverlening aanbieden bij organisaties. Als de opdrachtgever, aanvullend op onze oplossingen, werkplekbeheer of verandermanagement nodig heeft, dan schakelen we die expertise in vanuit het Conclusion-ecosysteem. Zo kunnen we het vraagstuk vanuit één team zo goed mogelijk oplossen.

Eén team met Microsoft

Samenwerken doen we natuurlijk ook met Microsoft, want zonder het Dynamics-platform hebben wij geen dienstverlening. Hoewel Microsoft een groot bedrijf is dat op een vaste manier met partners samenwerkt, draait het hier uiteindelijk ook gewoon om mensen. Wij werken nauw samen met goede contacten die we al jarenlang kennen. In salestrajecten trekken we samen op. We zijn zo goed op elkaar ingespeeld, dat de opdrachtgever soms niet eens weet wie van Microsoft is en wie van Conclusion MBS. Doordat medewerkers van Microsoft en Conclusion MBS elkaar als collega’s weten te vinden, ervaart de opdrachtgever de bewezen oplossing waarmee wij hem uiteindelijk helpen.

Met wie wij ook samenwerken, de focus ligt bij ons altijd op ‘leuker’.

Jan-Douwe Jilderda, Directeur Conclusion MBS

Met de focus op ‘leuker’

Met wie wij ook samenwerken, de focus ligt bij ons altijd op ‘leuker’. Je hebt namelijk pieken nodig om dalen samen te doorstaan. Als je samen plezier kunt maken, ontstaat er een sterke band. Die is nodig om de tegenslagen op te vangen die ieder project in kleine of grote mate wel kent. Als het even tegenzit, klaart de lucht altijd weer op als je samenwerkt vanuit vertrouwen. Die goede band zorgt er ook voor dat je kritisch kunt zijn naar elkaar. Niet pas in de evaluatie achteraf, maar in de dagelijkse samenwerking. Dit vinden we erg belangrijk, omdat we ons werk elke dag één procent beter willen doen. Eén procent klinkt weinig, maar de cumulatieve effecten zijn enorm. Juist die dagelijkse kleine aanpassingen in samenwerking met de opdrachtgever, maken hierin het verschil.

De manier van samenwerken is onderdeel van onze cultuur.

Jan-Douwe Jilderda, Directeur Conclusion MBS

De optelsom van samenwerken

Samenwerken is voor ons dus leuk én noodzakelijk. Goede samenwerking zorgt ervoor dat we organisaties optimaal kunnen helpen. En het zorgt ervoor dat we het steeds een beetje beter kunnen doen, waardoor we nóg weer beter kunnen helpen. De manier van samenwerken is onderdeel van onze cultuur. Om dat te borgen, creëren we intern bewustwording rondom het thema. Hoe werk je goed samen met elkaar? Vanuit die cultuur is ‘samen het verschil maken is zoveel leuker’ prominent aanwezig in alles wat we doen. En zo maken we als Conclusion MBS het verschil.

Dit blog is eerder verschenen op LinkedIn

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem gerust contact op, we gaan graag in gesprek.

Jan-Douwe Jilderda

Jan-Douwe Jilderda

Directeur
jan-douwe.jilderda@conclusion.nl