Ontmoet Furore door kinderogen

In samenwerking met JINC kreeg Furore bezoek van leerlingen van de Leonardo Da Vinci school. Wat vonden zij van hun bliksemstage bij Furore?

9 juni 2016   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Ontmoet Furore door kinderogen

Wij zijn India, Farah, Maya en Linde van de Leonardo Da Vinci school. Wij zijn op 9 juni ’16 naar het bedrijf Furore geweest. Dit voor een opdracht op school; bliksemstage. Om erachter te komen wat alles is en om te weten welke kant je op wilt gaan. De eerste indruk? Mooi gebouw en leuke mensen. Werknemers vertelden bij de lunchtafel wat zij hier doen, en wat hun functie is. Veel functies, Senior Implementatieconsultant, Marketing en communicatie, Office manager en Human Recourse management. We hebben inzicht gekregen over wat ze hier doen. Namelijk apparatuur en software in de zorg. Maar niet iedereen die er werkt is erin gespecialiseerd. “Ik vind het heel sjiek en ik vind het leuk dat alles hier verschillend is, niet hetzelfde.”-India, 11. “Ik vind het een heel mooi gebouw. En ik wist er niet zo veel van maar nu weet ik veel meer.”-Maya, 12.

Bezoek bij Furore
Wij zijn Amine (12) en Badr (13) en komen van de Leonardo Da Vinci school Oud-West. Wij zijn op 9 juni 2016 naar de Furore gekomen voor onze bliksemstage. Een bliksemstage is dat we nieuwe dingen ontdekken en kijken wat ze voor werk doen. Wij vinden het hier superleuk, want we ontdekken nieuwe dingen die wij ervoor nog niet wisten. Dat ze met het ziekenhuis werken, patiëntdossiers, etc.

Bovenstaande nieuwsberichten hebben de schoolkinderen van de JINC-bliksemstage zelf geschreven. Het was de tweede keer dit jaar dat een groep schoolkinderen via JINC bij ons op kantoor langskwam om te kijken wat voor werk in een ICT-bedrijf gedaan wordt. Hopelijk hebben ze weer iets geleerd. Het was in ieder geval gezellig!

"We dachten dat jullie nerds waren, maar eigenlijk zijn jullie best leuk!"

Furore is vanaf 1 januari 2016 partner van JINC. Deze non-profitorganisatie helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Dit doen zij door het organiseren van onder meer bliksemstages, sollicitatietrainingen, aanleren van (sociale) vaardigheden en workshops over ondernemerschap.