Implementatieconsultant Roy over CS-behandeling bij HMC

Implementatieconsultant Roy van den Broek werkt al bijna twee jaar bij Furore. Hij heeft verschillende HiX-opdrachten gedaan, onder andere op het gebied van zorgportaal en autorisaties (ZISCON). Roy twijfelde geen moment toen hij gevraagd werd vanaf maart 2022 Haaglanden Medisch Centrum (HMC) te ondersteunen bij de implementatie van het Radiotherapiedossier in HiX 6.3.

13 juli 2022   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

HMC vlag

HMC gaat dit jaar over van een op maat gemaakt HiX 6.1 naar HiX 6.3 standaard content. Een grote verandering waarbij Furore veel verschillende werkgroepen ondersteunt, waaronder Verslag en Radiotherapie. “HMC is het eerste ziekenhuis dat CS-behandeling voor de afdeling Radiotherapie in HiX 6.3 standaard content gaat gebruiken”, vertelt Roy. “Er zijn twee instanties die deze module voor Radiotherapie gebruiken in HiX 6.2. HiX 6.3 bevat echter veel nieuwe functionaliteiten die om een andere inrichting vragen. Het is eigenlijk een gloednieuw stukje HiX dat nog volop doorontwikkeld wordt. HMC is het eerste algemene ziekenhuis waar CS-behandeling voor Radiotherapie gebruikt gaat worden, daarom werken we nauw samen met ChipSoft om de inrichting vorm te geven. Het werken met deze nieuwe en uitdagende module maakt deze opdracht enorm leuk. Blijven leren is namelijk het leukste wat er is!”

Complex proces

Naast de uitdagingen op technisch vlak ondervindt Roy al snel dat niet alleen daar de complexiteit van de implementatie zit. Het werkproces van de afdeling Radiotherapie is erg complex en specifiek: “Er zijn veel verschillende zorgprofessionals betrokken binnen de werkprocessen van radiotherapeutische zorg”, aldus Roy. “Er dienen meerdere losse stappen doorlopen te worden voordat een patiënt daadwerkelijk bestraald wordt. Per type bestraling verschilt het weer wie deze stappen uitvoert en in welke volgorde dit gebeurt. Daarnaast bestaan er veel radiotherapie-specifieke termen die ik voorafgaand aan de implementatie niet kende”.

Je kan nog zoveel weten van CS-behandeling, maar als je de processen niet kent en begrijpt, zal de implementatie suboptimaal zijn voor de zorgprofessionals.

Roy van den Broek

Implementatieconsultant

Roy van den Broek

Om dit complexe proces goed te begrijpen heeft Roy meegelopen op de afdeling en spreekt veel met radiotherapeuten, laboranten, klinisch fysici en baliemedewerkers. Zo leert hij de workflow van de afdeling begrijpen: “Voor mij is dit een essentieel onderdeel om de radiotherapeutische processen te vertalen naar een functionele inrichting in HiX. Je kan nog zoveel weten van CS-behandeling, maar als je de processen niet kent en begrijpt, zal de implementatie suboptimaal zijn voor de zorgprofessionals.”

Vertalen naar HiX

Zodra Roy het proces begon te begrijpen, moest een vertaalslag gemaakt worden naar HiX. Het werkproces wordt voornamelijk geïntegreerd binnen de module CS-behandeling van ChipSoft. “In HiX koppelen we verschillende orderdefinitiesets, waardoor de workflow van de werkvloer zo goed mogelijk wordt gevolgd. Elke instantie heeft een uniek radiotherapeutisch proces, het is onmogelijk voor de standaard content om plug & play te zijn. Gelukkig biedt de module ruimte om de inrichting af te stemmen op het werkproces van het ziekenhuis. Desondanks komen we ook casussen tegen die nu nog niet worden ondersteund. Deze geven we ter beoordeling door aan ChipSoft zodat ze eventueel kunnen worden opgenomen binnen de standaard content.”

Toekomst

De kennis die Roy heeft opgedaan, wordt ook binnen Furore verder verspreid. “Ik hoor dat wij met Furore het eerste consultancybedrijf zijn dat ondersteunt bij een implementatie van CS-behandeling in combinatie met Radiotherapie”, vertelt Roy met enige trots. “Dat wij als Furore nu deze vergaande kennis van deze mooie module mogen opdoen is echt fantastisch!”

En Roy zijn eigen toekomst? “Na een goede afronding van de implementatie bij HMC, hoop ik nog meer opdrachten te mogen doen binnen Radiotherapie. Bij HMC heb ik enorm veel kennis opgedaan die ik graag zou inzetten bij andere implementaties. Daarnaast trekt Radiotherapie mij vanwege de uitdaging die het met zich meebrengt. Het lijkt me leuk om opnieuw te ondersteunen bij de inrichting, daarbij hoop ik met de opgedane ervaring een nog meer adviserende rol aan te kunnen nemen.”

Maak Furore als EPD-consultant

Zet jouw passie voor consultancy en de gezondheidszorg in bij Furore Conclusion, waar je bijdraagt aan de optimalisatie van het elektronisch patiëntendossier. Je bent nauw betrokken bij het invoeren of optimaliseren van een softwarepakket als HiX, Epic of Nexus. Dit doe je vanuit een expert rol.