Intelligente LED-verlichtingsstrip Conclusion ForeyeT getest

Conclusion ForeyeT ontwikkelde voor de veiligheid op stations en de spreiding van reizigers de Intelligent Platform Bar Lite (IPBL): een dynamische LED-verlichtingsstrip met radarsignalering. Deze innovatieve toepassing zit verwerkt in de perronrand. De LED-strip geeft met herkenbare kleuren aan hoe lang de aankomende trein is, waar de trein gaat stoppen, waar de instappunten komen en tot welk moment je veilig kunt instappen. ProRail test het systeem nu op station ’s-Hertogenbosch, als onderdeel van de innovatiecompetitie Perronrandbeveiliging.

23 februari 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion ForeyeT

Deel

Intelligente LED-verlichtingsstrip Conclusion ForeyeT

De balk helpt reizigers veiliger en sneller instappen én verhoogt de kans op het vinden van een zitplaats. De IPBL biedt vervoerders een aantal grote voordelen: door kortere in- en uitstaptijden kunnen ze vaker op tijd vertrekken. En doordat het systeem via radar ook het aantal in- en uitstappers kan bijhouden, kunnen vervoerders nauwkeuriger materieel en personeel inzetten.  

Deze dynamische oplossing biedt spoorwegvervoerders de mogelijkheid om treinlengtes aan te passen op aantallen reizigers. Maar ook vervoerders die tram en metro inzetten, kunnen de reiservaring van hun klanten verbeteren met de IPBL. De lichtbalk is overal te monteren, energiezuinig (past lichtintensiteit aan op het omgevingslicht) en is zo goed als onverwoestbaar.

Innovatiecompetitie Perronrandbeveiliging

ProRail, het ministerie van Economische Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland namen het initiatief voor de innovatiecompetitie Perronrandbeveiliging. Ondernemers werden hierin uitgedaagd om door middel van een innovatief idee reizen veiliger te maken op de steeds drukker wordende perrons. Drie innovaties – waaronder de Intelligent Platform Bar Lite van Conclusion ForeyeT – worden op dit moment getest op station s’-Hertogenbosch. 

Intelligente LED-verlichtingsstrip

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Conclusion ForeyeT. Lees hier meer over de innovatiecompetitie van ProRail.