Veelzijdige Jasper hoopt een echte Java Master te worden met het IT-traineeship van First8 Conclusion

Begin deze maand is Jasper Gloudemans gestart met het IT-traineeship van First8 Conclusion. Samen met drie medetrainees werkt hij onder de begeleiding van onze Java Masters aan zijn ontwikkeling tot een ervaren Java developer. Jasper: “De IT bleef kriebelen. Nu wil ik mijn theoretische kennis in de praktijk toepassen.”

14 oktober 2024   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

First8 Conclusion Java Trainee - Jasper Gloudemans

Theorie toepassen in de praktijk
Na zijn middelbare school overwoog Jasper de IT-kant op te gaan. “Toch besloot ik toen International Business Studies te volgen. Maar de IT bleef altijd kriebelen …” Het deed de IT-trainee besluiten in deeltijd zijn bachelor Informatica te behalen. “Daarin deed ik vooral een hoop theoretische kennis op”, vertelt hij. “Het leek mij goed om deze ook in de praktijk te leren toepassen. Het IT-traineeship biedt daar de uitgelezen mogelijkheid toe. Ik ben ontzettend benieuwd hoeveel van mijn theoretische kennis daadwerkelijk terugkomt in de praktijk.”

Veelzijdig professional
Jasper ontpopte zich de afgelopen jaren tot een veelzijdig professional. Hij had vijf jaar een meewerkend leidinggevende functie in de tuinaanleg en is inmiddels bezig met het opzetten van een webshop in duurzame sportkleding, samen met een compagnon. Vooruitgang en vindingrijkheid zitten dan ook in zijn bloed. Hij hoopt er het verschil mee te maken tijdens het IT-traineeship van First8 Conclusion. “Net als met mijn mentaliteit en de sociale vaardigheden die ik opdeed tijdens werk en studies.”

Kennisdelen met nieuwe lichtingen IT-trainees
Het IT-traineeship dat hij volgt, duurt drie jaar. In het J-Lab van First8 Conclusion hoopt hij zo veel te leren dat Java tegen die tijd weinig geheimen meer voor hem kent. “Daarna wil ik doorgroeien naar een medior developer functie", vertelt Jasper. “Ook zou ik het gaaf vinden om mijn opgedane kennis dan over te mogen brengen op nieuwe lichtingen IT-trainees.” Om daaraan toe te voegen: “En natuurlijk hoop ik dat mijn webshop dan een groot succes is, zodat we duurzamer kunnen omgaan met sportkleding.”

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden bij ons?

Neem gerust contact met me op.

Lana Haseta First8 Conclusion

Lana Haseta

Recruiter
lana.haseta@first8.nl