Vanuit het IT-traineeship omarmt Rens zijn passie voor Java bij First8 Conclusion

Nadat Rens Spiljard het domeinbrede IT-traineeship bij Conclusion volgde, koos hij vol overtuiging voor First8 Conclusion. Als Junior Java Ontwikkelaar geeft hij zijn carrière in de IT verder vorm. Hoe waren Rens’ eerste 100 dagen bij First8 Conclusion, wat is zijn achtergrond en hoe kijkt hij naar zijn toekomst?

8 juli 2024   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Java Developer Rens Spiljard

Brede ervaring opdoen
Het IT-traineeship leidde Rens langs First8 Conclusion, Virtual Sciences Conclusion en Conclusion Xforce. “Na afloop mocht ik aangeven welk bedrijf het beste bij mij past”, vertelt de Java Ontwikkelaar. “Ik koos voor First8 Conclusion omdat ik verder wilde gaan met programmeren in Java en ook veel verschillende opdrachten wil meemaken om ervaring op te doen. Daarbij heerst er een fijne sfeer in het bedrijf.”

Passie voor Java
Voordat Rens zich besloot onder te dompelen in de IT, studeerde hij Biologie aan de Universiteit Utrecht. “In de richting moleculaire plantenbiologie”, specificeert hij. “In maart 2022 begon ik met het traineeship bij Conclusion. In ruim twee jaar tijd leerde ik ontzettend veel en deed ik een hoop werkervaring op. Zo werkte ik bij Virtual Sciences Conclusion met het integratieproduct NiFi en met Java. Vanuit Conclusion Xforce was ik gedetacheerd en werkte ik met Azure. Bij First8 Conclusion werk ik nu iets meer dan een jaar en hier ontdekte ik mijn passie voor Java.”

Gedreven teamspeler
Rens gaat graag de uitdaging aan om zich verder te ontwikkelen als Java Ontwikkelaar. Een belangrijke stap hierin is het behalen van de OCP-certificering. Het verschil in zijn werk wil hij ook maken met zijn gedrevenheid. “Ik ben een harde werker en breng projecten graag tot een goed einde samen met mijn team.”

Verder groeien
Met veel plezier kijkt Rens uit naar zijn toekomst bij First8 Conclusion. “Door het IT-traineeship kende ik het bedrijf en de mensen al best goed. Dit is voor mij de ideale omgeving om me verder te ontwikkelen. De komende jaren hoop ik door te groeien naar Medior Java Ontwikkelaar. Verder kijk ik vooral uit naar de leuke en leerzame projecten die hier op mijn pad komen.”