IT-trainee Dani wil de kloof tussen theorie en praktijk overbruggen

Dani de Vaal behaalde deze zomer zijn HBO-ICT-diploma en kon niet wachten om zijn theoretische kennis in de praktijk te brengen. Het IT-traineeship van First8 Conclusion biedt hem daar alle kansen toe. De komende jaren gaat Dani zich in een flink tempo ontwikkelen tot echte Java Master. “Ik zie het IT-traineeship als een mooie kans om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen.”

17 oktober 2024   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Software Development
“Mijn studie HBO-ICT begon vrij breed, met richtingen zoals Security en Cloud, Business IT Management, Technische Informatica en AI”, vertelt Dani. “Uiteindelijk koos ik voor de richting Software Development, met een focus op backend development.” Tijdens twee stages deed de IT-trainee verdere Software Development-ervaring op en daarnaast heeft hij een vakantiebaan gehad bij het netwerkbeheer van een ziekenhuis.

Ik vind het leuk om nieuwe Java-technologieën te gebruiken

Dani, IT-Trainee

Complexe technische problemen oplossen
Met al enige ervaring met Java, Python en Linux op zak, begint Dani met een goede basis op die gebieden aan het IT-traineeship. “Ik heb echter nog geen ervaring met Ansible en weinig ervaring met Security, daar zie ik in de eerste periode mijn grootste uitdagingen. Tegelijkertijd zal ik op deze gebieden ook het meeste leren.” En dat is precies waarom Dani zich aanmeldde voor het IT-traineeship: “Ik vind het leuk om nieuwe Java-technologieën te gebruiken en steeds weer nieuwe technologieën te blijven ontdekken.” De komende jaren stort de IT-trainee zich met veel plezier op het programmeren in Java, om zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van complexe technische problemen.

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden bij ons?

Neem gerust contact met ons op.

Lana Haseta First8 Conclusion

Lana Haseta

Recruiter
lana.haseta@first8.nl