De eerste 100 dagen van Corné bij First8 Conclusion

Voor zijn eerste honderd dagen bij First8 Conclusion had Corné Krul geen vastomlijnd plan. “Ik wil gewoon mezelf zijn en laten zien wat ik in huis heb.” En dat deed Corné, want gelijk stortte hij zich op een uitdagende opdracht bij de Belastingdienst, waar hij ook op kantoor werkte. Dat maakt dat hij nu, na afronding van die opdracht, pas zijn collega’s en nieuwe werkomgeving écht leert kennen. De samenvatting: “Fijn om mezelf in een ongedwongen sfeer te omringen met Java-specialisten.”

30 september 2024   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Dynamische omgeving
Nu hij regelmatig bij First8 Conclusion op kantoor rondloopt, merkt Corné dat hij zich er snel op zijn gemak voelt. “Dat komt met name door mijn collega’s. We vormen een divers gezelschap met onze passie voor Java als gemene deler. Bij mijn vorige werkgever kreeg Java een steeds minder prominente rol. Dat was een reden voor mij om een omgeving te zoeken waarin ik me kan omringen met mede-Javanen.” Die vond Corné bij First8 Conclusion. Een typerend voorbeeld voor hem: “Gisteren schoot iemand me aan met de vraag of ik even mee wilde kijken naar een uitdagend Java-vraagstuk. Die dynamiek van elkaar helpen is precies wat ik zocht, dat vind ik heel gaaf.”

Midden in de Java-community
In zijn eerste honderd dagen bij First8 Conclusion voelde Corné geen druk, maar had hij wel de intrinsieke bewijsdrang om er een succes van te maken. En vooral ook om zijn passie voor Java verder te omarmen. “Ik ben ontzettend gecharmeerd van open source en de community-driven gedachte erachter. In de Java-wereld en in het bijzonder bij First8 Conclusion zit je daar middenin. Alles kan in Java. Het is één grote, leuke puzzel. Het gave vind ik dat Java bij het ene bedrijf totaal anders kan zijn dan bij het andere. De optimale oplossing uitdokteren per opdracht vind ik leuk. Omdat Java open source is, kun je de code induiken en zelf een oplossing fixen als het moet. Van die autonomie word ik vrolijk, je loopt nooit tegen een muur aan.”

Van die autonomie word ik vrolijk, je loopt nooit tegen een muur aan

Corné, First8 Conclusion

Alle vertrouwen om te ontwikkelen
Nu Corné zijn opdracht bij de Belastingdienst heeft afgerond, duikt hij samen met een collega in een interessant vraagstuk voor Schiphol. “Die ruimte om in een vroeg stadium vrij te mogen denken, vind ik erg interessant. Dit raakt aan het werk van een architect, een kant die ik graag op wil. Als lead developer doe ik al meer dan alleen ontwikkelen, maar het meedenken gebeurt vooral op applicatieniveau. Wat dat betreft is het schrijven van deze visie een mooie kans om mezelf te ontwikkelen richting architect. Vanuit First8 Conclusion krijg ik alle vertrouwen.”

Kracht van het Conclusion ecosysteem
Corné ervaart de voordelen van First8 als onderdeel van Conclusion ecosysteem. “We hebben echt onze eigen identiteit als First8 en we vormen een hechte club van extreem goede Java-ontwikkelaars, waar nodig aangevuld met specialisten vanuit het Conclusion ecosysteem. Zo kunnen we grote klanten als de Belastingdienst en Schiphol in de breedte bedienen.”

De juiste keuze
Tot eind van dit jaar bijt Corné zich vast in de opdracht voor Schiphol. Daarna hoopt hij te mogen beginnen aan een nieuwe opdracht die hem op het lijf is geschreven. De komende jaren ziet hij zichzelf in de rol van lead developer/architect. “Ik vind het heerlijk om met mijn voeten in de klei te staan en flink code te kloppen, maar ook om het ontwerp van een IT-landschap meer hoog-over te mogen bepalen.” Het werken in een team met een mix van ervaringen spreekt de Java-ontwikkelaar ook aan. “Het is mooi om collega's wat te kunnen leren en te mogen coachen.” Conclusie voor Corné? “Ik heb de juiste keuze gemaakt met mijn stap naar First8 Conclusion!”

Nieuwsgierig naar meer?