Labosys end-of-life, hoe nu verder?

Hoe kunnen wij de Labosys / Micros labs nu het beste helpen bij de aankomende end-of-life van deze producten? Dat vroegen wij bij D&A ons af na de recente aankondiging van Philips. Onze oplossing? We organiseren een informatiebijeenkomst waarbij we de betrokken organisaties uitleggen wat hen te wachten staat en we geven ze handvatten hoe dit aan te pakken.

5 juli 2024   |   Nieuws   |   Door: Joris van der Wijst

Deel

D&A medical group | Laboratoria

Recent kondigde Philips aan dat Labosys/Micros per 31-12-2026 end-of-life is. Dit betekent dat de laboratoria die deze LIMSen gebruiken op zoek moeten naar een alternatief.

Een nieuw LIMS kiezen en implementeren doe je als lab niet vaak. Niet gek dat wij dan ook veel vragen krijgen hoe dit nu aan te pakken en waar op te letten. Het eerste wat wij van D&A dachten was "hoe kunnen wij de 'getroffen' laboratoria hierbij helpen?".

Om de Labosys/Micros laboratoria die de overstap naar een nieuw LIMS moeten maken te informeren en te helpen in dit traject, heeft D&A op 2 juli een gratis en vrijblijvende informatiesessie gehouden.

Op de agenda stond de mogelijke transitiescenario's. Naast de gebruikelijke LIMS leveranciers zijn er vandaag de dag meerdere alternatieven. 

Als onafhankelijk adviesbureau in Zorg ICT met een specialisatie in medische laboratoria hebben we een goed beeld van de alternatieven en mogelijkheden. Door samen deze transitiescenario’s te bespreken, plussen en minnen op een rijtje te zetten en kennis met elkaar te delen, komen de labs in een goede startpositie om plannen te maken voor de nodige transitie.

Het resultaat was een super interessante ochtend vol met inzichten, ideeën en discussie. Alleen al het samenbrengen van de organisaties met dezelfde uitdaging blijkt erg waardevol.

Meer weten?

Ben jij of ken jij een organisatie die onze inzichten hierin ook kan gebruiken? Laat het ons weten en we kijken hoe we kunnen helpen.

D&A medical group | Joris van der Wijst

Joris van der Wijst

Senior Consultant
joris.vanderwijst@dnagroup.nl