D&A helpt bij drie succesvolle lab implementaties.

In de laboratorium wereld vinden veel fusies, samenwerkingen en overnames plaats naar grote, slagvaardiger en innovatievere organisatie's. Om organisatie's daadwerkelijk samen te voegen voeren de laboratoria grote projecten uit waarbij locaties, processen en ICT systemen samengevoegd, geharmoniseerd en verbeterd worden.

24 juli 2024   |   Nieuws   |   Door: Lucie Visch

Deel

Beeld bij Lab implementaties

D&A heeft geholpen bij:

Dicoon logo

Dicoon

Drie laboratoria voor Medische Microbiologie en Immunologie zijn samengevoegd tot één nieuw laboratorium in Elst. Deze fusie, uitgevoerd door Rijnstate, Gelderse Vallei en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, omvatte naast de fysieke verhuizing, nieuwe ICT-systemen en de integratie van zorgsystemen om efficiënte ondersteuning te bieden.

OLVG Lab Logo

OLVG Lab

Het OLVG Lab heeft succesvol een eigen patiëntregistratie- en facturatiesysteem voor eerstelijnspatiënten geïmplementeerd, inclusief de systemen LabOnline en VIPlive. Dit markeert een grote stap in de ontvlechting van het ziekenhuis. Het project omvatte ook het herontwerpen van werkprocessen en aanpassingen aan GLIMS en LMS5.

Certe Logo

Certe

Certe, dé grootste laboratoriumdienstverlener in Noord-Nederland, heeft vier verschillende Laboratorium Informatie Management Systemen (LIMS) samengevoegd tot één nieuw systeem, CentraLIS. De uitdaging was om succesvol een LIS te implemeren zonder dat de aangesloten ziekenhuizen en andere aanvragers hier hinder van ondervinden. Dit project, het grootste LIMS-project van Nederland, betrof meerdere ziekenhuizen en ging live in juni 2024.

De drie projecten tonen aan hoe samenwerking, innovatie en herinrichting van werkprocessen de kwaliteit en efficiëntie in de zorgsector kunnen verbeteren.

D&A heeft deze drie projecten ondersteund in diversen rollen zoals die van programma adviseur, diverse (IT) projectleiders en go live coördinator.

Meer weten?

Ben jij of ken jij een organisatie die onze inzichten hierin ook kan gebruiken? Laat het ons weten en we kijken hoe we kunnen helpen.

D&A medical group | Joris van der Wijst

Joris van der Wijst

Senior Consultant
joris.vanderwijst@dnagroup.nl