Afscheid Ann

Afgelopen zaterdag hebben we officieel afscheid genomen van Ann Ouvry, oprichter van D&A. Om haar vertrek op een bijzondere manier te vieren, zijn we met onze medewerkers gaan zeilen in Monnickendam!

Het was een dag vol mooie herinneringen en gedeelde momenten op het water. 

6 september 2024   |   Nieuws   |   Door: Lucie Visch

Deel

Afscheid Ann Boot

Zaterdagochtend 31 augustus was het dan zover. De zon scheen, er stond een windkracht 5 en het was een graad of 20 dus prima weer om te gaan zeilen met zijn allen vanaf het pittoreske dorp Monnickendam!! "Vroeger" werd er bij D&A vaak samen gezeild en Ann wilde graag aan deze mooie herinnering er eentje toevoegen als afscheid van haar tijd bij D&A.

Er waren 2 echt oude zeilschepen en de groep werd verdeeld in tweeën. Na de lunch werd door de scheepsmaat uitgelegd welke werkzaamheden er tijdens het zeilen gedaan moesten worden en wij moesten hem daar mee meehelpen. De zeilen hijsen en neerlaten, het zwaard optrekken of neerlaten, bakslag aan stuurboord en bakboord los of inhalen.

De 2 schepen hielden samen een zeilwedstrijd, dus we voeren naar een bepaald punt op het Markermeer en vanaf daar ging het los. Het ging als een malle en schip 1 maakte de afstand met schip 2 steeds groter en groter. Er was een flinke golfslag en het schip hing meerdere keren best schuin, wat leuke taferelen opleverde. Schip 2 kwam niet meer dichterbij en schip 1 nam steeds verder de leiding en ging als eerste over de eindstreep. Nadat de strijdbijlen weer begraven waren, was er nog een klein formeel gedeelte met speeches, cadeaus en een afscheidslied. Wij sloten de dag af met een bbq op het water.

Ann zat op het schip te genieten van de heerlijke lucht, de zon en de gesprekken die ze had met de medewerkers.

Ann, bedankt voor alles wat je voor D&A hebt betekend en we wensen je een prachtige koers in je nieuwe rol bij Conclusion!

Afscheid Ann - Boot op het water
dna-afscheid-ann-boten-naast-elkaar
Afscheid Ann - Ann
dna-afscheidann-op-het-dek.jpg
DNA afscheid Ann andere boot