Agile workshops voor de Politie Limburg

De Limburgse politie is een van de tien regionale eenheden van de Nederlandse politie. De politie beschermt onze democratie, handhaaft de wet en is de autoriteit op straat. Onze snel veranderende maatschappij daagt de politie uit. Aan de ene kant veroorzaken nieuwe technologieën nieuwe vormen van criminaliteit, terwijl aan de andere kant diezelfde technologieën ons nieuwe mogelijkheden bieden om deze te voorkomen en op te lossen. Waar in het verleden de politie alleen misdaad kon voorkomen, is samenwerking met particuliere organisaties tegenwoordig noodzakelijk om effectief te blijven. De aandachtsgebieden zijn onder meer predictive policing, cyber intelligence, forensic intelligence en sensing.

Klant

Politie Limburg

Politie Limburg logo: klanten Implementation

Markt

Overheid, Openbare Veiligheid & Non-profit

Publicatiedatum

12 november 2019

Foto van politie jas en auto

Politie Limburg heeft als doel manieren te verkennen om gegevens effectief samen in intelligentie te veranderen. Zij geloven dat een Agile manier van werken én denken een goede stap voorwaarts is in het leggen van betere verbindingen met technologiepartners en het verbeteren van hun taak om de samenleving te beschermen en te dienen

Banner en logo van politie Nederland

Aanpak

Om in staat te zijn met nieuwe technologieën misdaad te voorkomen en te bestrijden is ook binnen de Politie Limburg de behoefte ontstaan om sneller en wendbaarder nieuwe diensten daarvoor te ontwikkelen. Om continue te kunnen verbeteren en om het maakproces te versnellen is Agile werken én denken geadopteerd binnen de Politie Limburg en is men onlangs gestart met verschillende initiatieven.

Om deze manier van werken en denken stevig in de huidige organisatie te verankeren is Conclusion Zuyd verkozen voor het begeleiden van hun houdings- en gedragsaanpassingen richting Agile werken. Conclusion Zuyd bood, in samenwerking met Conclusion Implementation een maatwerk opleidingsprogramma bestaande uit interactieve workshops op het gebied van Agile, de veelgebruikte Scrum aanpak (inclusief certificering) inclusief nieuwe manier van problemen oplossen via o.a. Design Thinking.

Resultaat

Deze workshops werden gegeven op de Brightlands Smart Services Campus, waar Conclusion Zuyd gevestigd is. Middels speelse en interactieve activiteiten en oefeningen onder leiding van de coaches, werkten verschillende teams van de Politie Limburg aan hun Agile vaardigheden. Vooral de maatwerk elementen binnen de workshop maakten de toepasbaarheid van de theorie eenvoudiger, waardoor de deelnemers sneller de theorie eigen maken en er direct in hun praktijk mee aan de slag kunnen.

Momenteel zijn er 30 personen gecertificeerd als Professional Scrum Master via dit trainingsprogramma. Deze personen zijn in staat Scrum-teams op te zetten, te faciliteren én te coachen. En vooral zijn deze personen in staat om de rest van de organisatie te begeleiden in de transformatie naar een Agile-organisatie. 

Onderscheidend vermogen

De Agile coaches die de theorie van Scrum aanvullen met hun jarenlange persoonlijke ervaring, het niet gebruiken van Powerpoint, maar juist de keuze voor analoge en interactieve oefeningen die aansluiten bij de dagdagelijkse praktijk van de politie zorgden voor het onderscheidend vermogen en een maatwerk workshop pur sang.

Digitale transformatie binnen de overheid

Conclusion in de overheid, openbare veiligheid en non-profit

Overheid, openbare veiligheid en non-profit is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in deze markt?