Wat Principal Consultant Eugène van der Voort al 12 Jaar Bij AMIS Conclusion houdt

Werken bij een bedrijf dat zich blijft ontwikkelen. Eugène van der Voort doet het al bijna 12 jaar met plezier bij AMIS Conclusion. Eugène: “Wat me hier vooral aanspreekt, is de hands-on aanpak en de vrijheid om mijn eigen koers te bepalen. Daarnaast vind ik het belangrijk om leuk werk te doen met fijne collega's. Die combinatie past ontzettend goed bij mij.”

3 september 2024   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Eugène van der Voort AMIS Conclusion

Het begon allemaal met een prijsvraag

Zijn start bij AMIS Conclusion begon bijna twaalf jaar geleden op een onverwachte en spontane manier. Hij vertelt: “AMIS was toen al actief op sociale media zoals Twitter, en ik volgde het bedrijf daar. Op een gegeven moment was er een prijsvraag waarbij je een boek kon winnen, geschreven door een toenmalige AMIS-collega. Uiteindelijk ging het helemaal niet om het winnen van het boek, maar was het voor mij een heel leuke manier om in contact te komen met AMIS. Zo begon het balletje te rollen!" vertelt hij met een glimlach.

De overstap van Oracle naar een breder speelveld

Iets later begon Eugène als Principal Consultant bij een bedrijf dat in de loop der jaren flink zou veranderen. “AMIS Conclusion was toen echt een heel ander bedrijf dan nu. Ik durf wel te zeggen dat het 180 graden gedraaid is,” vertelt Eugène. “In mijn beginjaren lag de focus vooral op Oracle-dienstverlening en detachering. In mijn werkveld, op het gebied van databases en platforms, werkte ik meestal bij klanten op locatie en bijna nooit samen met andere AMIS-collega’s.”

Maar ongeveer vijf à zes jaar geleden kwam daar verandering in. “Dat kwam vooral door Lucas Jellema, de toenmalige CTO van AMIS en nu CTO van Conclusion. Hij zag dat we veel integratiewerk deden op Oracle-gebied en stelde voor om dat uit te breiden naar Microsoft Azure en meer in de cloud. Langzamerhand ontstond er zo een verschuiving naar een bredere dienstverlening. En ik denk dat dat een briljante zet is geweest,” vertelt Eugène.

Deze verandering zorgde niet alleen voor een breder dienstenaanbod, maar veranderde ook de manier waarop de medewerkers van AMIS Conclusion hun werk doen. Eugène: “We nemen nu veel meer de regie in projecten en zijn veelzijdiger geworden. Bij Feenstra, waar we al jaren actief zijn, leveren we bijvoorbeeld zelf de Scrum Master en Resultaatmanager, en werken we heel nauw samen met de klant om het project succesvol te maken. Hetzelfde geldt voor het project bij Stichting CIS, waar we de regie voeren met ons eigen team inclusief Scrum Master en Resultaatmanager. In vergelijking met vroeger werken we minder op locatie bij de klant; in plaats daarvan komen klanten naar ons toe. Sinds deze verandering voel ik me veel meer onderdeel van AMIS Conclusion. Er is nu echt een sterk teamgevoel.”

Een sociaal bedrijf zonder keurslijf

Een ander aspect dat Eugène zeer waardeert, is de grote focus op kennisdeling binnen het bedrijf. “We zijn echt sterk in kennisdeling, dat is iets waar we in uitblinken en wat ons onderscheidt van andere partijen,” vertelt hij. “Er zijn verschillende gildes en vakgroepen waar medewerkers zich bij kunnen aansluiten, en iedereen heeft de vrijheid om zelf te kiezen aan welke groep ze willen deelnemen. Tijdens de bijeenkomsten draait het vooral om plezier en het behandelen van interessante en relevante onderwerpen; niets wordt ons daarbij opgelegd,” zegt Eugène.

Hij waardeert de platte organisatie en de goede sfeer onder collega’s. “AMIS Conclusion is een mensgericht bedrijf. De organisatie heeft weinig hiërarchische lagen en de onderlinge sfeer is goed. Er wordt elke donderdag- of vrijdagmiddag wel samen geborreld. En het AMIS-weekend, waar alle collega’s samen met hun partners een volledig verzorgd weekend weggaan, is echt iets groots en uitzonderlijks. Dat ken ik niet van mijn vorige werkgevers.”

Daarnaast beschrijft Eugène AMIS Conclusion als een nuchter bedrijf zonder pakkencultuur: “We gaan hier echt op een pragmatische manier met zaken om. We zijn down-to-earth, pakken dingen op en gaan er gewoon mee aan de slag. Ik gedij het beste wanneer ik niet in een keurslijf zit en de vrijheid heb om dingen te doen die ik leuk vind. Als ik nu zou besluiten dat ik me meer wil richten op development of applicatiebeheer, dan is dat binnen AMIS Conclusion geen probleem. Ik kan zelf bepalen wat ik leuk vind en ik waardeer de ruimte die ik krijg om mijn eigen richting te kiezen.”

Door tot aan zijn pensioen

Als het gaat om de toekomst, ziet Eugène zichzelf nog lang bij AMIS Conclusion blijven. Hij vertelt: “In principe wil ik hier met pensioen. Zeker de laatste jaren vind ik het van groot belang om leuk werk te doen met fijne collega’s.” Na bijna twaalf jaar bij AMIS Conclusion kijkt hij dan ook met voldoening terug. “Ik voel me hier gewaardeerd en ben geen nummer, in tegenstelling tot mijn ervaring bij mijn vorige werkgever. En de sfeer? Die wordt nog steeds alleen maar beter!” voegt hij lachend toe.

Ben je benieuwd of AMIS Conclusion ook bij jou past en hoe jij je verder kunt ontwikkelen?

Arsenio Zaandam

Arsenio Zaandam

Recruitment business partner
arsenio.zaandam@amis.nl