Herbert Coenen: “Bij AMIS Conclusion is geen dag hetzelfde”

Met de wens om meer technische inhoud aan zijn werk te geven, startte Herbert Coenen iets meer dan een jaar geleden bij AMIS Conclusion. Met ruim drie decennia aan ervaring in IT en ERP, zag hij het groeiende belang van het integreren van verschillende IT-systemen. Als Principal Consultant is hij nu dagelijks bezig met deze integraties. Herbert: “Het is absoluut geen standaardwerk, en dat maakt het elke dag weer leuk, leerzaam en uitdagend.”

6 juni 2024   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

herbert-coenen-bij-amis-conclusion-is-geen-dag-hetzelfde

Integratie van IT-systemen: een complexe puzzel

Over zijn keuze voor AMIS Conclusion, vertelt Herbert: “Wat mij aantrok was echt de technische kant van IT. Hoe koppel je verschillende eilandjes van systemen goed aan elkaar? Er zijn geen oplossingen die 100% van het IT-landschap dekken, dus de uitdaging zit hem in integreren. Ook werd ik erg enthousiast van de duurzame projecten die door AMIS Conclusion worden gedaan. Zo maak ik al een jaar deel uit van het Eneco-project. Het sturen van wind- en zonneparken is iets wat tot de verbeelding spreekt en ik was direct enthousiast om daarmee te beginnen.”

De vrijheid om te verbinden en ondernemen

De meeste energie haalt Herbert uit kennisdeling en samenwerking met collega’s. “Door de diversiteit van junioren, mediors en seniors binnen onze organisatie, hechten we veel waarde aan kennisdeling. Ik vind het leuk om junioren op weg te helpen en te laten zien dat er misschien meer mogelijkheden zijn dan dat ze zich aanvankelijk realiseren. Wat mij energie geeft, zijn de inspirerende ideeën die tijdens projecten ontstaan. Ik benader uitdagingen niet technisch, maar vooral functioneel—eerst denkend aan het ‘waarom’ en dan het ’hoe’. Samen met collega’s vormgeven aan oplossingen, dat is wat mijn werk zo boeiend maakt.”

“Toevallig ben ik nu ook begonnen met het opzetten van een nieuwe vakgroep die zich richt op business analyse. Ik vond niet echt aansluiting bij een bestaande vakgroep en na een goed gesprek met onze business director Etienne, waarin hij mij inspireerde om uit te zoeken of andere collega’s misschien hetzelfde ervaarden, besloot ik bij een aantal collega’s het net op te halen. En wat bleek, meerdere collega’s misten een vakgroep rond dit onderwerp.”

“Het mooie vind ik dat ik niet alleen geïnspireerd word, maar ook de steun en gelegenheid krijg voor het ontplooien van zo’n nieuw initiatief. En niet geheel vrijblijvend – bij AMIS Conclusion is er structureel tijd beschikbaar voor het ontwikkelen van dit soort nieuwe ideeën en initiatieven.”

Persoonlijke aandacht in een groeiende organisatie

En dat heeft een positief effect op de cultuur, legt Herbert uit. “Tot nu toe heb ik altijd de voorkeur gegeven aan een kleinschalige werkomgeving waar persoonlijke aandacht en een familiaire sfeer prevaleren. AMIS Conclusion heeft, ondanks dat de organisatie nu meer dan honderd medewerkers telt, de familiaire sfeer weten te behouden. Dat succes wijt ik aan de platte organisatiestructuur en een compact management.”

“Deze structuur, uniek in zijn opzet als je het mij vraagt, scheidt peoplemanagement van het bedrijfsmanagement. Hierdoor ontstaan er twee lijnen: het contact met je functionele leidinggevende en het contact met je peoplemanager, die naar je wensen en ontwikkeling kijkt. Dit zorgt voor een ontspannen en open gespreksklimaat, wat ik erg fijn vind.”

Kruisbestuiving binnen het Conclusion-ecosysteem

En naast de collega’s van AMIS Conclusion, krijg je er als medewerker ook nog collega’s van andere bedrijven binnen het Conclusion-ecosysteem bij. “Laatst organiseerde Conclusion een inspiratiesessie over duurzame IT. Hoe ga je daarmee om en wat kun je als organisatie al doen? Dat vond ik heel inspirerend. Tijdens zo’n sessie ontmoet je mensen uit andere delen van het ecosysteem en hoor je wat zij doen. Dat is erg leuk, want misschien kan ik ze nog ergens bij vragen of kunnen wij iets voor hen betekenen om de positie bij de klant te versterken. De manier waarop Conclusion deze kennisdeling faciliteert, vind ik heel bijzonder. Als medewerker van AMIS Conclusion heb je de vrijheid om deze kennis op te zoeken wanneer je dat wenst, zonder dat het verplicht is.”

Leren door te doen

Wanneer Herbert wordt gevraagd om zijn ervaring bij AMIS Conclusion in drie woorden uit te drukken, antwoordt hij direct: “Als eerste: uitdagend! Geen dag is hetzelfde en het is absoluut geen standaardwerk. Een opdracht begint vanaf nul en dat vereist dat je je continu verdiept in de functionele wensen en mogelijkheden.” Als tweede noemt hij vertrouwen. “Je krijgt het vertrouwen om iets zelf te doen, en je doet het goed of je leert. Iets fout doen is er niet echt bij. Daarnaast zou ik AMIS Conclusion ook omschrijven als warm. Je komt binnen in een familie, iedereen is heel open en enthousiast. En dat vind ik heel fijn, je bent direct één van hen.”

Ben je benieuwd of AMIS Conclusion ook bij jou past en hoe jij je verder kunt ontwikkelen?

Arsenio Zaandam, recruiter bij AMIS

Arsenio Zaandam

AMIS Conclusion
arsenio.zaandam@amis.nl