Consultant Zico Moerland over vriendschap, groei en inclusiviteit bij AMIS Conclusion

Op zoek naar een werkplek waar de mens centraal staat, begon Zico Moerland eind 2022 als Consultant in het Studio Team van AMIS Conclusion. Ruim anderhalf jaar later zit hij nog steeds helemaal op zijn plek. “Ongeacht je achtergrond, geloofsovertuiging, seksualiteit of gender: als je bij ons komt werken, dan hoor je er echt bij.”

9 juli 2024   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Zico Moerland over inclusiviteit bij AMIS Conclusion

Voordat Zico bij AMIS Conclusion kwam, werkte hij bij een groot bedrijf waar weinig persoonlijke aandacht was en waar hij het gevoel had niet volledig zichzelf te kunnen zijn. Via een aanbeveling kwam hij in contact met AMIS Conclusion. Zico: “Na de eerste twee gesprekken was het mij wel duidelijk: dit is de plek die ik zoek. Gewoon lekker normaal, persoonlijk en met een fijne sfeer.”

Een werkomgeving waarin je helemaal jezelf kunt zijn

Conclusion zet zich in voor een omgeving waar iedereen gelijkwaardig behandeld wordt, mee kan doen en zich vrij voelt. En met de Pride Amsterdam in het vooruitzicht, vertelt Zico over de betekenis die dit voor hem heeft. “De Pride betekent voor mij een extra bevestiging dat ik er mag zijn. Dat het hartstikke normaal is om ‘anders’ te zijn, en dat ‘anders’ zijn ook langzamerhand normaal wordt.”

De werkomgeving die Zico bij AMIS Conclusion heeft gevonden, ondersteunt dit gevoel. “Bij AMIS Conclusion heerst er een natuurlijke openheid. Hier kijkt niemand ervan op met wie je een relatie hebt of hoe je bent. Bij andere bedrijven heb ik meegemaakt dat mensen er niet voor open stonden, of toch verrast waren als ik zei dat ik een vriend had. Hier is het gewoon vanzelfsprekend en eigenlijk niets bijzonders. Hetzelfde geldt voor mijn Gilles de la Tourette. Mijn collega’s en ik maken er grapjes over en lachen erom. Doordat ze mij niet anders behandelen, voel ik me geaccepteerd. Dit maakt dat ik me hier ook echt thuis voel, ik ben gewoon mezelf”, vertelt Zico.

Dynamische rol binnen het bedrijf

En naast de fijne sfeer hoeft Zico zich bij AMIS Conclusion gelukkig ook niet te vervelen. Samen met het Studio Team bedient hij inmiddels tien klanten, waarbij hij verantwoordelijk is voor een deel van de ontwikkeling van integratieplatformen en het managen van diverse taken. Daarbovenop helpt hij bij het plannen van teamuitjes, organiseert hij opleidingen voor het Juniorentraject en begeleidt hij een junior binnen zijn team als buddy. “Ik hou wel van gezelligheid. Daar zet ik me graag voor in!”, vertelt hij met een glimlach.

Leuke en leerzame initiatieven die bijdragen aan inclusiviteit

Hij vervolgt: “Als werkgever biedt AMIS Conclusion een diverse en inclusieve cultuur waarin ruimte is voor iedereen. Een mooi voorbeeld hiervan is de organisatie van de eerste AMIS Iftar afgelopen jaar.” Kübrâ Gür, Officemanager bij AMIS Conclusion, vult aan: “Het was een erg leuke en leerzame ervaring voor onze collega's. Zo’n avond draagt bij aan een beter begrip van elkaars achtergrond en de redenen waarom bepaalde collega’s aan de Ramadan meedoen. Tijdens de Iftar hebben andere collega’s de sfeer kunnen proeven en dat was iets heel moois. Het is leuk dat AMIS Conclusion dit soort initiatieven aanmoedigt.”

Over hoe AMIS Conclusion nog meer kan bijdragen aan een inclusieve werkomgeving, zegt Zico: “Zeker doorgaan met hoe we het al doen. We zouden echter wel duidelijker naar de buitenwereld mogen communiceren hoe het bij ons is, en dat we van nature al heel inclusief zijn. We pronken er niet mee, maar het mag best gezien worden.”

Vriendschap, betrokkenheid en collegialiteit

Wanneer we Zico vragen naar de bedrijfscultuur, omschrijft hij deze als heel plat: “Hoewel we allemaal onze titels hebben voor de buitenwereld, hechten we er intern eigenlijk niet zo veel waarde aan. Ik kan net zo goed een leuk gesprek voeren met mijn directe collega’s als met André, onze CEO. De sfeer is ontspannen en vriendelijk, door de hele organisatie heen.”

Hij vervolgt: “Wat ik zou willen zeggen tegen mensen die overwegen om bij AMIS Conclusion te solliciteren is: gewoon doen. Er hangt hier een fijne sfeer en die creëren we samen. Natuurlijk zijn er collega's met wie je minder samenwerkt of die je minder spreekt, maar dat betekent niet dat je niet naar ze toe kunt stappen. Tijdens het AMIS-weekend heb ik gesproken met collega’s met wie ik voorheen weinig contact had, en waarmee ik nu hele open gesprekken heb gevoerd. Dat kom je niet overal tegen. Het voelt hier voor mij soms meer als een vriendengroep of familiebijeenkomst. Zoals Kübrâ al zei: het zit in onze naam.”

Blijven leren over het vakgebied en jezelf

“Mijn tijd bij AMIS Conclusion kan ik het beste omschrijven als: gezellig, leerzaam en met nieuwe contacten. Gezellig omdat ik geniet van de warme sfeer met mijn collega’s. Leerzaam, omdat de IT-wereld voortdurend in ontwikkeling is: hier verdiep ik niet alleen mijn vakinhoudelijke kennis, maar leer ik ook veel over mezelf. En nieuwe contacten, omdat ik bij AMIS Conclusion een nieuwe vriendengroep heb gevonden. Met veel collega’s heb ik ook buiten werk om goed contact. Bij AMIS Conclusion richten we ons op data-integratie, maar de mogelijkheden zijn veel breder dan alleen technologie. Het gaat ook om actief meedenken, je ideeën delen en betrokken zijn bij alles dat we doen!”

Ben je benieuwd of AMIS Conclusion ook bij jou past en hoe jij je verder kunt ontwikkelen

Arsenio Zaandam, recruiter bij AMIS

Arsenio Zaandam

AMIS Conclusion
arsenio.zaandam@amis.nl