AMIS Conclusion scoort 8.5 in ICT-werkgeversonderzoek van Computable

“De Nederlandse ICT’er die werkt bij een ICT-organisatie is steeds minder te spreken over de eigen werkgever”, stelt Computable in het werkgeversonderzoek dat zij onlangs liet uitvoeren door Enigma Research. ICT'ers beoordeelden hun werkgevers op zestien onderdelen, waarvan er maar liefst dertien lager scoorden dan in 2023. Desondanks wist AMIS Conclusion dit jaar de  overall ranglijst te betreden met een indrukwekkend cijfer van 8.5. Bovendien staan we als ICT-werkgever in de top-3 noteringen van meerdere deellijsten van het onderzoek.

11 juli 2024   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

AMIS in Computable

Trots op topnotering bedrijfscultuur, werksfeer en collegialiteit

Uit het werkgeversonderzoek onder 1.746 ICT'ers blijkt dat medewerkers in 2024 de meeste waarde hechten aan de financiële stabiliteit van de werkgever, de bedrijfscultuur en werksfeer, en de aard van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Gezien de neerwaartse trend zijn we extra trots dat we dit jaar de overall werkgeversranglijst hebben betreden met een score van 8.5. Daarnaast hebben we de tweede plek behaald in de lijst die kijkt naar bedrijfscultuur, werksfeer, collega’s en collegialiteit!

Een hecht team waar niemand er alleen voor staat

André van Dalen, Algemeen Directeur bij AMIS Conclusion, vertelt: “Elkaar helpen zit in onze bedrijfscultuur geworteld. Onze cultuur is open, transparant en collega’s staan altijd voor elkaar klaar. Iedereen kan op elk moment aankloppen, of het nu gaat om een technisch probleem, een persoonlijke uitdaging of een gezamenlijke hobby. We stimuleren en ondersteunen elkaar omdat we ervaren dat we daar allemaal beter en gelukkiger van worden. We zijn allemaal onderdeel van ons winnende team.”

Internet of Things en Big Data als belangrijke topics

Naast het beoordelen van de zestien werkgever gerelateerde aspecten, zijn deelnemers van het onderzoek gevraagd welke ICT-onderwerpen voor hen extra relevant zijn. Ook hier behaalt AMIS Conclusion mooie resultaten: een eerste plek in de ranglijst voor Internet of Things (IoT), een tweede plek voor Big Data en Data Management, een vijfde plek voor Agile/Scrum en een dertiende plek voor Cloud Computing en Virtualisatie. Indrukwekkende resultaten voor een relatief klein bedrijf, vooral gezien de concurrentie van internationale ICT-giganten in de ranglijsten.

ICT-expertise in verzekeringen, energie en overige dienstverlening

De werkgevers zijn in het onderzoek ook gerangschikt op basis van branches. AMIS Conclusion behaalde een tweede plaats in de branches verzekeringen & assurantie, energie, gas & water, en overige dienstverlening. Robbrecht van Amerongen, Business Development Manager bij AMIS Conclusion, vertelt hierover: “Iedere AMIS’er voelt de verantwoordelijkheid voor de kritieke systemen die we leveren aan energiebedrijven, openbaar vervoer, verzekeringen, logistiek en de zorg. Deze systemen moeten altijd blijven werken, dus 24x7. Ieder moment van de dag zijn de bedrijfsprocessen afhankelijk van deze systemen. Daarom denken we daar al bij het ontwerp uitgebreid over na, zodat we onnodig werk en verstoringen tijdens de bouw en het gebruik voorkomen. Onze klanten erkennen onze expertise en ervaring in het werk dat we leveren. Architectuur en ontwerp zijn dusdanig doordacht dat we soepel kunnen inspelen op nieuwe kansen of onverwachte situaties. Van onze klanten horen we regelmatig: AMIS doet waar anderen over praten.”

Een paar voorbeelden van projecten in deze branches:

  • Stichting CIS: Sinds 2018 vervullen we met de CIS-databank een cruciale functie binnen de verzekeringssector voor 45 verzekeraars en bijna 300 tussenpersonen. AMIS levert het beheer en onderhoud van het CIS-applicatielandschap, inclusief uitbreiding en doorontwikkeling van het systeem. De CIS-databank wordt maandelijks 3,5 miljoen keer geraadpleegd voor aanvragen, acceptatie, fraudedetectie en witwaspreventie. Zo speelt het platform een essentiële rol in het opsporen van 100 miljoen euro aan jaarlijkse verzekeringsfraude in Nederland.
  • Feenstra: AMIS Conclusion heeft een langdurige samenwerking met Feenstra, de grootste serviceorganisatie van energiesystemen voor bijna 800.000 klanten in Nederland. We hebben het back-officesysteem van Feenstra geoptimaliseerd en een integratieplatform ontwikkeld waarmee IoT-data van cv-ketels, warmtepompen en andere energie-installaties verwerkt kan worden. Zo leveren we gezamenlijk een robuust en toekomstbestendig IT-landschap voor de medewerkers en monteurs van Feenstra.
  • NS Stations: AMIS Conclusion realiseert voor NS Stations een systeem dat de datafeed van het energiegebruik van al haar vastgoedlocaties samenvoegt. Het systeem gebruikt deze data voor de doorbelasting van energiekosten, maar ook om te sturen op reductie van energiegebruik. Zo draagt dit systeem bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen waar NS zich aan heeft gecommitteerd. Ook hebben we voor Utrecht Centraal een 3D digital twin model aangesloten op realtime datafeeds, zodat de stations manager direct inzicht heeft in de actuele status van het station. Zo kan de manager direct ingrijpen en sturen, en daarmee een positieve bijdrage leveren aan de veiligheid en verduurzaming van deze locatie.
  • Eneco: Voor Eneco bouwen we een asset connect platform dat een veelvoud van energiesystemen aansluit. Met het IoT-platform ontwikkelden we functionaliteit ter bescherming van vogels in het gebied van Windpark Maasvlakte 2. Met radardata, vluchtbewegingen en proactieve geautomatiseerde pauzering van turbines in het windpark wordt het aantal vogelslachtoffers door aanvaringen met de windturbines sterk gereduceerd, wat een positief effect heeft op de natuur en biodiversiteit.

30 jaar ervaring in robuuste data-oplossingen voor kritieke systemen

“Met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en beheren van data-intensieve systemen, weten we wat onze klanten nodig hebben. Data moet altijd beschikbaar, actueel, correct en veilig zijn. Onze collega's krijgen energie van het maken van robuuste oplossingen die een directe impact hebben op kritieke systemen in de Nederlandse maatschappij,” aldus André van Dalen.

Mooie resultaten en een sterke teamgeest

Hij vervolgt: “AMIS'ers worden enthousiast van het ontwikkelen van verrassende oplossingen voor onze klanten. We zijn gedreven om samen mooie resultaten te behalen, waarbij hard werken wordt gecombineerd met ontspanning en teambuilding. We organiseren maandelijkse AMIS-etentjes en een jaarlijks AMIS-weekend, waar collega's elkaar buiten het werk om beter leren kennen. We streven ernaar om het beste én het leukste bedrijf in ons werkveld te zijn. Het is geweldig om te zien hoe we in dit werkgeversonderzoek als team gewaardeerd worden. We zijn op de goede weg, maar blijven streven naar verbetering en staan altijd open voor nieuwe collega’s!”

Bekijk het volledige ICT-werkgeversonderzoek van Computable hier.

Computable ICT-werkgeversonderzoek 2024

Ben jij benieuwd of AMIS Conclusion ook bij jou past en hoe jij je verder kunt ontwikkelen?

Arsenio Zaandam, recruiter bij AMIS

Arsenio Zaandam

AMIS Conclusion