Digitalisering van processen in de keten voor diergezondheid

In de keten van diergezondheid is efficiënte informatie-uitwisseling cruciaal. Om dit te realiseren heeft AMIS Conclusion een intelligent koppelvlak ontwikkeld, met als kern een Service Oriented Architectuur.

Klant

AMIS Conclusion

AMIS Conclusion

Markt

Zorg

Publicatiedatum

11 december 2020

SaaS Enablement digitaliseert processen bij Gezondheidsdienst voor Dieren

Optimalisatie van processen

Voor een effectieve gezondheidsanalyse moeten veehouders, dierenartsen en publieke diensten snel en eenduidig toegang hebben tot de juiste informatie, en dat tegen zo laag mogelijke kosten. Een optimale inrichting van de keten is daarbij onmisbaar.

Gebruik van productdienstencatalogus

In het kader van procesverbeteringen binnen de keten van diergezondheid hebben we ingezet op rationalisatie, versnelling en vereenvoudiging van de gezondheidsanalyses in het laboratorium. Bij monstername wordt de analyse digitaal ingeschreven conform een gestandaardiseerde productdienstencatalogus (PDC), wat zorgt voor een snellere verwerking in het laboratorium. Zowel de gewenste onderzoeken als eventuele vervolgonderzoeken worden vastgelegd op basis van deze gestandaardiseerde PDC. De digitale inschrijving is gekoppeld aan de backoffice, waardoor uitslagen via een online portaal beschikbaar worden gesteld aan dierenartsen en veehouders.

Belangrijkste projectdoelstellingen

De belangrijkste interne doelstellingen om de ketenoptimalisatie te realiseren waren: 
•    Uniformeren en vereenvoudigen van de bedrijfsprocessen; 
•    Digitaliseren van de bedrijfsvoering; 
•    Implementeren van nieuwe, vereenvoudigde bedrijfsapplicaties, gebaseerd op de gedefinieerde en gedigitaliseerde bedrijfsprocessen

Om dit te realiseren leveren we als AMIS Conclusion een gecontroleerde integratie van SaaS-oplossingen en alle andere standaardoplossingen binnen deze keten, met als basis een Service Oriented Architectuur. Dit proces beheert de digitale inschrijving, de monsterontvangst, de datavoorziening in het ERP-systeem tijdens verschillende processtappen, de aansturing van het Laboratorium Management Systeem en de rapportage via het portaal. Daarmee vormt deze informatie-hub de spin in het web voor deze keten.

Resultaat

De impact van deze nieuwe werkwijze is indrukwekkend. Er is een aanzienlijke besparing op arbeidsuren gerealiseerd, de processen zijn transparanter en inzichtelijker geworden, en de informatievoorziening richting veehouders en dierenartsen is sterk verbeterd. Door de standaardisatie en het elimineren van handgeschreven notities is er bovendien minder kans op informatieverlies, wat de kwaliteit van de dienstverlening verder verhoogt.

Meer weten?

Benieuwd hoe jouw organisatie kan profiteren van efficiëntere processen, verbeterde informatie-uitwisseling en verhoogde dienstverlening door digitalisering? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.