Met je benen op tafel tijdens ArchitectUurtje in het Code Café
De kracht van AMIS? Nieuwsgierige collega’s die graag nieuwe dingen leren en/of bouwen en deze kennis graag met elkaar delen. Regelmatig vinden er bij AMIS online en offline sessies plaats waarin we met een enthousiaste club kennis met elkaar delen. Er wordt gebouwd, gesloopt en vervolgens weer gebouwd.
11 november 2021 | Nieuws | Door: AMIS Conclusion
Deel
Onderwerpen die aan bod komen zijn data Pipelines, web UIs, cloud native serverless applicaties, databases, Cloud-netwerken, automatische testscenario’s en IoT-opstellingen.
Er zijn tal van sessies die door collega’s van AMIS en collega's uit het Conclusion ecosysteem worden gegeven. Wellicht zit er voor jou iets interessants tussen om bij aan te sluiten?
ArchitectUurtje
Het ArchitectUurtje is een reeks sessies waarin we bezig zijn met en beter worden in ‘architectuur-denken’. Hiermee bedoelen we het grotere plaatje, de langere termijn, de prioriteiten, de stapsgewijze realisatie van businessdoelen met een architectuur-roadmap in plateaus.
We delen kennis, maken elkaar bewust van overwegingen, aanpak, kansen en valkuilen. We leren over diverse omgevingen en voorzieningen in technologieplatformen. En we spreken over zaken als:
- Architectuurpatronen en -concepten
- Concrete architectuur bij klanten (uitdagingen, keuzes, ervaringen)
- Inrichting van architectuurprocessen (binnen AMIS)
- Workshop/brainstorm concrete uitdaging
Code Café
In het Code Café delen we als softwareprofessionals tips over werkwijzen en concepten, handige tools en plug-ins. Of slimme en leuke apps of websites en andere handigheidjes die ons werk en leven plezieriger maken. Voorbeelden van wat er wordt besproken in het Code Café zijn: software engineering zoals statische code-analyse, automatisch testen en generatie van documentatie, visualisatie van data in grafieken, gegenereerde PowerPoints en meer out-of-the-box interactieve vormen; tools en tips voor onlinepresentaties zoals open broadcast software, web development technologie, cloud-gebaseerde softwareontwikkeling en containertechnologie.
What’s Up, What’s New
De titel zegt het al; dit zijn korte maar grondige sessies waarin je wordt bijgepraat over trends en nieuwe releases. Welke impact hebben de recente veranderingen en aankomende ontwikkelingen op ons? Hoe kunnen we er gebruik van maken, hoe dwingt het ons tot een reactie, welke kansen ontstaan er en hoe moeten we ons voorbereiden?
We organiseren deze sessies om nieuwsgierigheid te prikkelen en te profiteren met velen van het verkenningswerk van enkelen. De sessies hebben elk een specifiek thema of technologiegebied en iemand die op dat terrein vooroploopt doet verslag aan haar/zijn collega’s.
Zoals in de uitnodiging van iedere ‘WUWN’ staat: “De technologie en tools waarmee wij ons werk doen en ook de methodologie die we toepassen ontwikkelen zich voortdurend. Om te profiteren van nieuwe ontwikkelingen en te voorkomen dat we met incourante middelen blijven doorgaan, is het belangrijk dat we goed op de hoogte blijven van wat er verandert aan de middelen waar we gebruik van maken en wat zich aan nieuwe opties aandient om ons professionele level leuker, productiever, veiliger en beter te maken”.
Special Interest Group
Bij deze Special Interest Group-bijeenkomsten kan iedereen een onderwerp aandragen. Dit zorgt ervoor dat de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen. Van hoe security in Azure en Oracle geregeld is tot container vulnerability scanning en web UI testing met Cypress.
Benen Op Tafel Sessies
We gaan even letterlijk met de benen op tafel tijdens deze informele gedachtewisselingen over relevante thema's rondom softwarevoortbrenging. De sessies zijn gericht op elkaar uitdagen, informeren en inspireren als professionals. Er is veel inbreng vanuit de projecten in onze dagelijkse praktijk. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn chaos engineering, data life cycle management, beroepsethiek van IT-professionals en green IT.
Gildes
Gildes zijn virtuele teams over de grenzen heen van de bedrijven in het Conclusion ecosysteem. In een gilde treffen vak enthousiastelingen elkaar rond gedeelde interesses en delen ze kennis en ervaring vanuit verschillende invalshoeken en klantomgevingen. Gildes organiseren workshops, nodigen sprekers uit, organiseren R&D en doen ‘intervisie’. Soms online, soms met hapje en drankje aan het eind van de dag tot (diep?) in de avond. Er zijn gildes actief rond UX & design, Agile, AWS en DevOps. Eerdere gildes stonden in het teken van kubernetes en containers, data-science & machine learning en IoT.
Meer weten over AMIS?
Ik help je graag verder